Prima staţie pentru încărcarea maşinilor electrice din Caraş-Şeverin a fost deschisă la Reşiţa

Prima staţie pentru încărcarea maşinilor electrice din Caraş-Şeverin a fost deschisă la Reşiţa

Primăria Reşiţa a inaugurat marţi, 6 martie, prima staţie pentru încărcarea autoturismelor electrice. Staţia aparţine Grupului CEZ România, care mai are astfel de puncte la Piteşti şi Craiova.

Primarul Ioan Popa spune că acesta este primul pas din proiectul de a trece transportul de taxi şi cel comun de pe combustibil fosil pe cel eco.

„Toată lumea ştie că la un momendat combustibilii fosili se vor epuiza. Dacă nu înţelegem să adoptăm o atitudine inteligentă şi de a trece de pe combustibilul fosil pe energii alternative, vorbim de pomană. M-am bucurat ca după cele două întâlniri cu taximetriştii să reuşesc să îi conving să treacă, iată 50% până în 2025. Este o premieră în România şi o iniţiativă care a fost primită prima dată destul de reticent, dar după ce le-am argumentat avantajele pe care le au, au acceptat-o şi iată am validat-o prin Consiliu Local în ianuarie”, a spus Popa, amintind că la Reşiţa sunt disponibile deja primele trei licenţe pentru taxiuri electrice, iar taximetriştii vor avea timp de un an de zile încărcare gratuită la această staţie.

Prezentă la inaugurare Doina Vornicu, directorul Operaţiuni în cadrul CEZ România, a declarat că staţia de la Reşiţa este prima din ţară care s-a deschis la iniţiatica administraţiei locale.

Prima staţie electrică din Reşiţa, funcţionează pe strada 1 Decembrie 1918, în apropierea Primăriei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: