Gata cu procesul pentru păturile jigărite de pe munte. Cornel Galescu a scăpat de plimbările la instanțe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Galescu a primit diploma de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin
Cornel Galescu a primit diploma de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin

Tribunalul Caraş-Severin a dat o decizie definititvă şi irevocabilă, prin care alpinistul Cornel Galescu a primit câştig de cauză. Procesul a fost deschis de ONG-ul Salvamont, în urmă cu cinci ani, iar obiectul lui au fost mai multe pături jigărite, zece paturi, saltele, bănci de lemn şi un boiler electric. Toate acestea se aflau în Cabana Club Montan, de pe Muntele Mic.

Toate bunurile revendicate au costat zero, potrivit valorii lor de inventar, ceea ce îl determină pe alpinistul caransebeşean să creadă că procesul a fost doar unul de hărţuire, deschis aiurea de membrii ONG-ului Salvamont, ca să le revendice. „A durat cinci ani. De fapt, a fost un proces de hărţuire, nu unul de preluare a bunurilor.

Acesta a fost doar un pretext din cauză că unii nu au putut suporta ascensiunea mea pe plan profesional şi sportiv”, a subliniat alpinistul, căruia Organizaţia Neguvernaemntală „Salvamont” i-a cerut şi daune civile, pe fiecare zi de întâziere, în schimbul returnării bunurilor. „S-au adunat vreo 25.000 de euro în decursul anilor. Ei şi-au câştigat bunurile, însă instanţa a decis că nu trebuie să le acord niciun leu. Sunt obişnuit să lupt cu situaţiile înalte, cu munţii. Problema este că oamenii nu se împiedică de munţi, ci de bolovani”, a adăugat alpinistul.

La cel mai recent plen, şi primarul Marcel Vela a făcut câteva precizări referitoare la această situaţie, pentru că şi municipalitatea din Caransebeş a fost vizată de scandalul generat de ONG. ”Magistraţii s-au pronunţat într-un proces unde am fost şi noi colateral implicaţi, fără să vrem.

Tribunalul a anulat sentinţa anterioară, astfel că domnul Cornel Galescu nu mai este obligat să plătească aceste despăgubiri imense, ci doar să înapoieze obiectele care, după părerea mea, au mai mult caracter de muzeu decât de utilitate publică”, a spus edilul Marcel Vela.

Bunurile vizate de proces au aparţinut Secţiei de Gospodărie a Primăriei Caransebeş, în perioada anilor 1994-1996.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite