Cum ajută ciocolata dacă sunteţi la dietă. Cantitatea care trebuie consumată

Cum ajută ciocolata dacă sunteţi la dietă. Cantitatea care
trebuie consumată

FOTO Arhivă

Pentru cei care sunt la dietă, ciocolata nu este întodeauna un duşman. Dacă este mâncată în cantităţi moderate şi dintr-o anumită categorie ciocolata poate chiar ajuta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dr. Irene Alexoi, un medic nutriţionist cunoscut în vestul ţării, le recomandă celor care sunt la dietă să nu evite ciocolata, ba chiar să o consume. Alexoi spune că dacă ciocolata este folosită după anumite reguli aduce foarte multe beneficii corpului.

Medicul nutriţionist susţine că pentru ca să ne păstrăm greutatea ideală ciocolata trebuie să fie neagră, să aibă peste 70% cacao, unt de cacao care este ingredientul ce aduce cele mai multe beneficii sănătăţii noastre, să fie în cantitate mică, nu mai mult de 20 grame (2 bucăţele de ciocolată).

"Trebuie să ştiţi că ciocolata scade pofta de mâncare dacă o consumăm înainte cu 2 ore de masă (mai ales în prima parte a zilei). Eu recomand ciocolata neagră îndulcită cu ştevie. Ciocolata are efect anti-îmbătrânire şi ne ajută atunci când facem sport – o poţi mânca în <<sfertul de aur>>, pentru a nu mai face febră musculară. Este un bun antidepresiv şi ne dă o stare de bine”, spune dr. Iren Alexoi, care recomandă consumul de ciocolată pentru cei care sunt la dietă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările