Cel mai simplu si ieftin desert. Mere pane cu zahăr vanilat şi scorţişoară

Cel mai simplu si ieftin desert. Mere pane cu zahăr vanilat şi scorţişoară

FOTO Arhiva

Dacă ai poftă de un desert rapid şi nu ai prea multe prin casă, din mere şi făină poţi face o dulcegărie după care te lingi pe degete.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bucătarul Uica Mihai spune că mărul se poate găti în diverse forme şi devine un deliciu. Un desert foarte simplu pe care Uica Mihai îl face sunt merele pane. Iată, mai jos reţeta.

"Spală patru mere dintr-un soi nefăinos şi cu miezul dulce acrişor, scoate cotorul cu o chiuretă de bucătărie, apoi le tai în felii groase de 2-4 milimetri şi le pudrezi cu scorţişoară şi doar un strop de zahăr vaniliat. Să nu te pună giala să cureţi merele de coajă, tot bunul lor e acolo şi sănătatea la fel !!!

Îmbăiază merele într-un aluat ca cel de clătite, făcut din 200g. de făină albă, o picătură de esenţă de vanilie, una de rom, 100 ml. de apă minerală, un strop de smântână dulce, nefermentată, zahăr vaniliat şi păuţină coajă de lămâie rasă.

Prăjeşte feliile bine îmbrăcate în aluat, în baie de ulei adânc şi foarte bine încins, în aşa fel încât aluatul să expandeze imediat. Cam 30 de secunde pe o parte şi tot pe atât viţăvercea adică invers.

Grijă, aluatul trebuie să aibe culoarea doar uşor castanie a cozonacului bine făcut şi să nu se apropie de cea a castanei. Primejdie ca desertul să fie amar şi deranjant la stomac. Dar voi cum sunteţi bucătăraşi pricepuţi, nimeriţi la fix !!!

Feliile de măr prăjite se scot pe un şervet absorbant, apoi se tăvălesc prin zahăr tos amestecat cu scorţişoară. Se servesc cu un adaos de frişcă (o nebunie) felii proaspete de măr şi puţină lămâie ca să mai taie dulceaţa oarecum agresivă.

Aţi prins-o? Atunci la treabă, aştept comentarii, impresii, senzaţii şi chiar trageri de urechi. Vă provoc şi fiţi cu ochii pe ceas !!!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: