Cea mai rapidă, săţioasă şi ieftină mâncare. Ingredintele care o fac extrem de gustoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cartofi

Dacă vrei să găteşti rapid ceva consistent, reţeta bucătarului reşiţean Uica Mihai este cea mai potrivită şi cel mai uşor de făcut.

Uica Mihai spune că în bucătăria românească cartoful e de bază. Poate fi folosit şi pentru reţete sofisticate, dar şi pentru cele mai simple. O mâncare ce nu te costă mult şi se face rapid sunt cartofii umpluţi, cu tot felul de ingrediente. Iată, mai jos, reţeta pe care o propune Uica Mihai.

"Alege şase cartofi aşa mari, freacă-i cu buretele aspru, şterge-i cu un prosop de in şi pune-i să se coacă în cuptor la 170 de grade pentru jumătate de ceas. Să nu uiţi să îi ungi cu ulei ca să iasă coaja moale.

Apoi fierbinţi, cartofii ăştia să îi despici în două pe lung, să scobeşti miezul lor cu o linguriţă în aşa fel încât să îţi rămână douăsprezece bărcuţe. Iar miezul de cartofi amestecă-l cu puţină costiţă tăiată mărunt, trasă la tigaie şi stoarsă de grăsime, două ouă bătute într-o cănuţă cu trei linguri de smântână, pătrunjel verde din belşug, sare, piper şi un strop de boia.

Acum umple bărcuţele cu grijă vârfuindu-le, aşează-le rânduit în tavă şi mai dă-le o dată la cuptor de data aceasta la foc iute, cam 210 grade, până prind rumeneală şi crustă crocantă. Nu mai rămâne decât să serveşti cartofii în farfurie cu puţin unt deasupra şi să te ocupi să ai o bere lângă altfel....

Altfel... Ha-ham ! Miau-miau!", arată bucătarul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite