Avion dezmembrat în bucăţi de către elevii singurului liceu privat de tehnica aviaţiei din România. Cu ce companii celebre pot lucra tinerii la absolvire

Avion dezmembrat în bucăţi de către elevii singurului liceu privat de
tehnica aviaţiei din România. Cu ce companii celebre pot lucra tinerii la absolvire

FOTO Liceul "Max Ausnit" Caransebeş

Elevii singurului liceu privat de aviaţie din România, „Max Ausnit“, din Caransebeş, sunt privilegiaţi pentru că au posibilitatea să facă o practică specială, direct pe un avion care urmează să fie dezmembrat în totalitate în atelierele unităţii de învăţământ.

Instituţia a primit deja toate aprobările de la autorităţile europene şi româneşti care reglementează acest domeniu, iar elevii din prima generaţie a liceului, înfiinţat anul trecut, au făcut deja două săptămâni de practică.

“Avem un avion pe care ei o să-l demonteze şi o să-l monteze bucată, cu bucată. Vor învăţa despre refolosirea pieselor. Practica aceasta le întăreşte capacitatea de a lucra pe avioane şi elicoptere. Anul acesta mai facem o clasă de 25 de elevi, cu profil de tehnician de aviaţie. În primul an de studiu, elevii plătesc o taxă, însă începând din anul doi, în funcţie de rezultate, vor putea să facă şcoala gratis. Dacă învaţă bine, vor fi adoptaţi de sponsori, cu care noi avem deja înţelegeri: Romaero, Boening şi Lockheed Martin. Trebuie să aibă cel puţin media 8, în primul an”, ne-a declarat omul de afaceri Gabriel Olariu, cel care a înfiinţat liceul şi a preluat aeroportul din Caransebeş.

Iniţiatorul liceului privat este partener de afaceri cu Steven Ausnit, fiul fostului mare industriaş Max Ausnit. Gabriel Olariu a preluat anul trecut aeroportul din Caransebeş, pe care vrea să-l modernizeze şi să-l redeschidă traficului aerian. Imediat după preluarea aeroportului, a deschis şi primul liceu privat care să şcolească tehnicieni în aviaţie.

“Pregătim tehnicieni care vor avea un certificat cu dublă recunoaştere, atât în Europa, cât şi în SUA. După absolvire, copiii vor putea să muncească la parcul de dezmembrat avioane pe care ne pregătim să-l deschidem la Caransebeş, dar pot merge în orice colţ al lumii, pentru că vor avea un atestat recunoscut şi este o meserie extrem de căutată peste tot”, spune Olariu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: