Trei tineri cu arsuri de gradul 1 şi 2 pe jumătate din corp. Au încercat să aprindă focul în sobă cu benzină

Trei tineri cu arsuri de gradul 1 şi 2 pe jumătate din corp. Au încercat să aprindă focul în sobă cu benzină

Imagine generică Foto: Arhiva Adevărul

Incidentul s-a petrecut într-o comună din Vâlcea, vineri seara, 4 decembrie. Cei trei tineri, cu vârste până în 30 de ani, au ajuns în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tinerii se aflau în locuinţa bunicilor, din satul Isbăşeşti, comuna Milcoiu. Erau toţi în aceeaşi cameră, când unul dintre ai a dat aruncat cu benzină pe lemnele din sobă. 

A aprins un chibrit şi vaporii de benzină s-au aprins odată cu acesta. Ceilalţi au încercat să stingă flăcările şi s-au ars şi ei. 
 
Toate cele trei victime au suferit arsuri pe „aproximativ 40% din suprafaţa corpului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger.
 
Aceeaşi sursă a mai adăugat: „Potrivit solicitării făcută prin 112, aceştia au suferit arsuri în mod accidental, în urma folosirii benzinei pentru aprinderea focului în sobă”. 
 
La faţa locului au fost trimise un echipaj SMURD şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea.

Victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Râmnicu Vâlcea. 
 
„Folosirea imprudentă a benzinei pentru aprinderea focului nu a fost urmată de incendiu. Persoanele rănite au vârste de aproximativ 30 de ani. Două dintre victime sunt în stare gravă, cu arsuri de gradul 1 şi 2, pe aproape jumătate din suprafaţa corpului”, au mai precizat reprezentanţii ISU.

„Ar fi putut să fie mult mai rău. Bine că nu a explodat soba. De obicei, în astfel de situaţii se acumulează vaporii de benzină care sunt foarte periculoşi. Este nevoie doar de o scânteie pentru a se produce o deflagraţie”, au mai precizat pompierii. 

În acest moment, victimele sunt în stare stabilă, la spital. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările