Suspecţi de coronavirus, văzuţi la cumpărături în Vâlcea. Ce au păţit doi soţi care ar fi trebuit să stea în izolare

Suspecţi de coronavirus, văzuţi la cumpărături în Vâlcea. Ce au păţit doi soţi care ar fi trebuit să stea în izolare

Suspecţi de coronavirus se plimbă la cumpărături deşi ar fi trebuit să stea în izolare Foto Adevărul

Doi soţi veniţi dintr-o zonă cu risc de infectare cu coronavirus din Italia au plecat să facă o serie de cumpărături la câteva zile după ce li s-a impus izolarea la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe numele celor doi soţi, acuzaţi de zădărnicirea combaterii bolilor, s-a deschis miercuri, 18 martie, dosar penal de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Urmărirea penală a început ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea.

A.G. D şi I.D. s-au ales întors dintr-una din zonele de risc de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, din Italia, în data de 11 martie, când Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea le-a impus izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Deşi ştiau că au obligaţia de a nu părăsi domiciliul, cum nu manifestau simptome, au decis să iasă din casă pentru cumpărături şi alte activităţi, fapt petrecut marţi, 17 martie. 

„Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală,  iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

La ultima informare a Direcţiei de Sănătate Publică, în Vâlcea erau izolate la domiciliu 305 persoane, 112 erau în carantină şi alte 13 erau internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea.

Până la această oră, două cazuri de coronavirus au fost confirmate în judeţul Vâlcea. Este vorba despre doi soţi din Muereasca, veniţi în ţară tot din Italia şi care se aflau într-un centru de carantină din Râmnicu Vâlcea când au venit rezultatele testelor.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: