FOTO Un tânăr s-a înecat în Olăneşti, un râu care nu depăşeşte un metru adâncime. „S-a dus să facă baie, deşi nu ştia să înoate“

FOTO Un tânăr s-a înecat în Olăneşti, un râu care nu depăşeşte un metru adâncime. „S-a dus să facă baie, deşi nu ştia să înoate“

Barajul Vlădeşti - Vâlcea, locul unde un tânăr a murit înecat Foto Adevărul - credit Bogdan A

Un tânăr de 22 de ani din Vlădeşti, judeţul Vâlcea, a murit, marţi după-amiază, înecat în Râul Olăneşti. Băiatul s-a dus la scăldat împreună cu fratele său.. Un martor a scos trupul băiatului din apă înaintea sosirii salvatorilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Tragedia s-a petrecut în comuna Vlădeşti, din judeţul Vâlcea, în apropiere de municipiul Râmnicu Vâlcea. 
 
Martorii au sunat la 112 şi la faţa locului a fost trimis un echipaj SMURD cu o barcă. Până la venirea pompierilor, tânărul a fost scos din apă de un bărbat mai în vârstă, aflat în apropiere. 
 
În ciuda manevrelor de resuscitare făcute de echipajul SMURD, tânărul nu a mai putut fi salvat. Decesul acestuia a fost declarat de către un medic de pe ambulanţa Serviciului Judeţean de Ambulanţă trimisă la faţa locului.
 
Potrivit unor surse din anchetă, victima s-a dus la scăldat pe râul Olăneşti împreună cu fratele său, lângă barajul de la Vlădeşti. În mod normal, râul nu depăşeşte 1 metru adâncime, dar, în apropierea barajului se fac tot felul de lucrări, după inundaţiile puternice produse în urmă cu cinci ani. Într-o groapă de lângă baraj s-au dus şi cei doi fraţi la scăldat, deşi nici unul nu ştia să înoate. Se bănuieşte că unul dintre ei a fost tras de curenţi  şi nu a mai putut ajunge la mal. 
 
Celălalt băiat a asistat neputincios şi a privit cu groază cum fratele său se îneacă. Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani, care se afla în apropiere, atras de strigătele de ajutor, a sărit în apă, reuşind să recupereze trupul victimei şi să-l aducă la mal.
 
La faţa locului s-au deplasat pentru cercetări criminaliştii şi reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Vâlcea.
 
În urmă cu aproximativ două săptămâni, un adolescent de 13 ani s-a înecat în Olt. Trupul său a fost găsit după patru zile de căutări. Băiatul a fost luat de curenţii de pe râul Olt, în amonte de barajul de la Dăeşti, în dreptul şcolii gimnaziale din localitate. Plecase la scăldat împreună cu alţi trei copii, care au reuşit să iasă din apă. Unul dintre ei a sunat la 112 şi a cerut ajutor. Trupul a fost găsit de scafandrii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din Vâlcea şi Olt, cei din urmă veniţi în sprijin după mai multe zi de căutări fără finalitate.  
 
Imagini din aceeasi galerie
  • Barajul Vlădești - Vâlcea Foto Adevărul - credit Bogdan A
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: