Câini omorâţi cu bestialitate în comuna vâlceană Zătreni. Iubitorii de animale reclamă faptul că ancheta poliţiei bate pasul pe loc

Câini omorâţi cu bestialitate în comuna vâlceană Zătreni. Iubitorii de animale reclamă faptul că ancheta poliţiei bate pasul pe loc

Politistii fac cercetari pentru uciderea animalelor cu intentie, fara drept. Foto Maria Ionescu

Animalele au fost lovite cu parul şi cu o bară metalică de persoane necunoscute. Unul dintre câini a fost atârnat de stâlpul casei pentru a putea fi lovit mai bine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proprietara animalelor a suferit un adevărat şoc când şi-a văzut câinii plini de sânge. Unul dintre patrupezi a supravieţuit până dimineaţa, însă, din cauza rănilor grave, medicul veterinar a fost nevoit să-l eutanasieze.
 
„Câinii erau legaţi în curtea casei bătrâneşti pe care o deţin, la circa 150 de metri de locuinţa mea. Când m-am dus eu să le dau mâncare unul dintre câini era mort, în lanţ, agăţat de stâlpul casei. L-au bătut până i-au zdrobit capul. Celălalt căţel abia mai sufla, avea oasele zdobite, îi curgea sânge din ochi. Am sunat imediat la poliţie şi am chemat veterinarul”, povesteşte Maria Ionescu.
 
Aceasta spune că poliţiştii au reacţionat mai greu, iar prima oară când a apelat numărul de urgenţă 112 i s-a spus că oamenii legii nu intervin în astfel de cazuri. Ulterior, la faţa locului s-au deplasat doi poliţişti din Zătreni şi Bălceşti. 
 
"Prima oară când am sunat la 112 n-au prea vrut să vină la faţa locului. În cele din urmă a ajuns la mine cineva de la Poliţia Zătreni. Mi-au luat o declaraţie şi cam atât, nu s-a mai întâmplat nimic", spune Maria Ionescu. 
 

 
Potrivit inspectorului Alina Teodorescu, purtător de cuvânt al IPJ Vâlcea, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, iar în acest moment se efectuează cercetări pentru identificarea autorilor. 
 
Proprietara animalelor a făcut o sesizare şi la Asociaţia pentru protecţia animalelor „A doua şansă”. Maria Ionescu bănuieşte că cei doi câini au fost ucişi de un localnic care nu este la primul act de cruzime faţă de animale, bărbatul fiind văzut când a mers să-şi înece propriul câine în râul din apropiere. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările