Învăţătoare acuzată de furt, înşelăciune, dar şi că joacă banii părinţilor la păcănele VIDEO

Învăţătoare acuzată de furt, înşelăciune, dar şi că joacă banii părinţilor la păcănele VIDEO

Învăţătoarea acuzată de furt şi înşelăciune care s-a dus cu banii părinţilor la păcănele, din Râmnicu Vâlcea; Foto Arhiva personală Facebook

Un scandal a izbucnit la o şcoală din Râmnicu Vâlcea după ce au ieşit la iveală mai multe probleme create de unul dintre dascăli pe numele căruia există în acest moment în lucru două dosare penale.

Ştiri pe aceeaşi temă

O învăţătoare de 40 de ani, din Râmnicu Vâlcea, cadru didactic la Şcoala Gimnazială numărul 13, este acuzată că fură de mai multă vreme, înşală părinţii cărora le cere bani sub pretextul întrajutorării altor persoane, pe care însă îi joacă la păcănele, dar şi că îşi loveşte elevii, pe care-i lasă singuri în timp ce se duce la jocurile de noroc.
 
Din toate acuzaţiile, la Parchet şi Poliţie nu au ajuns decât plângerile pentru furt şi înşelăciune. Deocamdată, s-a deschis dosar penal doar pentru furt.  
 
Sesizările au fost depuse abia în luna februarie a acestui an, motiv pentru care, susţine conducerea şcolii, nu s-au putut lua măsuri împotriva învăţătoarei, deşi problemele se cunosc de mai mulţi ani. 
 
Între timp, aceasta a fost suspendată temporar, fiind în curs o anchetă pentru excluderea ei din învăţământ.  
 

„Ştiam că este împătimită a păcănelelor”

 
„Auzisem că este împătimită a păcănelelor, că obişnuieşte să se împrumute de la părinţi şi alte persoane şi nu mai dă banii înapoi”, a declarat directorul şcolii la care predă învăţătoarea, prof. Ion Gherghinaru, care recunoaşte că lucrurile au luat amploare de puţin timp, iar părinţii refuză acum să-şi mai trimită copiii la şcoală. 
 
Aceeaşi sursă a mai precizat şi că jumătate dintre părinţii clasei pregătitoare la care predă învăţătoarea au fost de acord să depună sesizări că au fost înşelaţi cu bani. În acest caz a fost sesizată Comisia de Etică. 
 
Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, joi, 18 februarie, o echipă de control va fi prezentă la unitatea şcolară pentru mai multe verificări.  
 
Camerele de luat vederi o surprind pe învăţătoarea din Râmnicu Vâlcea în timp ce fură o păpuşă, Sursa Timpul de Vâlcea (You Tube):

Părinţii se plâng de comportamentul învăţătoarei

 
Într-una din sesizările semnate de părinţi se specifică, printre altele: „Solicităm ca grup unit al părinţilor, excluderea fără echivoc, din această clasă, chiar din această unitate şcolară. Din păcate, menţionăm un aspect extrem de grav din punct de vedere comportamental al doamnei învăţător E.S. şi anume: agresiune atât fizică cât şi verbală şi, din nefericire, discriminare evidentă între copii”. Plângerea a fost depusă la conducerea şcolii. 
 
Atunci când le cerea bani părinţilor, pretexta diverse motive, printre care menţiona că soţul ei care este preot vrea să ajute diverse persoane sau că ea îşi ajută prietenii ori rudele aflate la ananghie.
 
Se pare că este vorba despre o înşelăciune de mii de euro, iar o parte dintre banii împrumutaţi nu au mai fost daţi înapoi.  
 

Fura păpuşi Barbie

 
Părinţii şi reprezentanţii şcolii au decis să ia atitudine abia după ce în spaţiul public au început să apară informaţii că învăţătoarea este cercetată de către Poliţie pentru furtul unei păpuşi Barbie. 
 
Ulterior, s-a constatat că nu era la prima faptă de acest gen. Angajaţii magazinului păgubit susţin că femeia ar fura de prin 2018 încoace păpuşi, valoarea pagubei ridicându-se undeva la 3.000 de lei.
 
Însă, abia în 2019 au depus plângere, care a fost până la urmă clasată, în urma împăcării părţilor. În ianuarie acest an, tot cu ajutorul camerelor de luat vederi, femeia a fost surprinsă furând din nou, o păpuşă Barbie, în valoare de 130 de lei, pentru care s-a deschis în luna februarie un dosar penal pentru furt. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările