VIDEO Cel puţin 9 urşi au ajuns în două zile pe traseele turistice din Prahova. Doi turişti, speriaţi la cascada Urlătoarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urşi filmaţi în Buşteni
Urşi filmaţi în Buşteni

Nouă solicitari de intervenţie pentru îndepărtarea urşilor au fost înregistrate în weekend-ul 15-16 iunie în siaţiunuile de pe Valea Prahovei. Mai mulţi turişti care au întârziat până la lăsarea întunericului pe traseul Buşteni-Cascada Urlătoarea, salvaţi de jandarmi.

Urşii gunoieri care îşi făceau apariţia doar în zonele turistice din Sinaia, Azuga şi Buşteni au invadat şi alte localităţi de pe Valea Prahovei. Doar în ziua de sâmbătă, 15 iunie, jandarmii au fost solicitaţi să vină la Şotrile, Valea Doftanei şi Breaza, pentru că animalele sălbatice dădeau târcoale gospodăriilor în căutare de hrană.

Pentru alungarea lor, jandarmii au folosit semnalele acustice şi luminoase de la autospecialele de intervenţie.

Atât Salvamont Buşteni, cât şi jandarmii montani atrag atenţia turiştilor care merg în drumeţii prin zonele împădurite să evite să rămână pe traseu după lăsarea întunericului. Atunci urşii îşi fac apariţia şi pot fi chiar agresivi, dacă simt miros de mâncare.

 O intervenţie a jandarmilor montani din detaşamentul Sinaia mai dificila a fost, sâmbătă, în jurul orelor 21.30. Două persoane, care se aflau pe traseul montan Buşteni - Cascada Urlătoarea, s-au panicat atunci când pe poteca din pădure a apărut un urs. Turiştii au sunat la 112 şi au cerut ajutor.


Potrivit unui comunucat de presă al IJJ Prahova, doar în aceasta săptămână jandarmii prahoveni au fost solicitaţi de cinci ori pentru a alunga animalele sălbatice din localităţile Şotrile şi Valea Doftanei şi de patru ori în zonele turistice de pe Valea Prahovei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite