Societatea care transporta turiştii în Salina Slănic a solicitat rezilierea contractului. Accesul în Mina Unirea, restricţionat pe perioadă nedeterminată

Societatea care
transporta turiştii în Salina Slănic a solicitat rezilierea contractului.
Accesul în Mina Unirea, restricţionat pe perioadă nedeterminată

Societatea Grirotrans din Păuleşti, care asigura transportul turiştilor în mina turistică Unirea de la Salina Slănic a solicitat rezilierea contractului, spun surse apropiate de anchetă. Decizia vine în urma accidentului de duminică, 1 aprilie, când un microbuz supraîncărcat cu turişti s-a răsturnat în tunelul de acces.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe site-ul salrom.ro, vizitatorii sunt anunţaţi printr-un comunicat că accesul în Mina Unirea de la Salina Slănic Prahova va  fi sistat până la clarificarea situaţiei cu operatorul de transport.

În cazul accidentului de duminică, în urma căruia 25 de persoane, cetăţeni străini, au ajuns la spital cu multiple traumatisme, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti face cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Până în prezent au fost audiaţi la Parchet turiştii care nu au rămas internaţi la Spitalul Judeţean. Aceştia au declarat că şoferul conducea cu viteză.

Pe de altă parte, şoferul microbuzului, audiat şi el de anchetatori a precizat că nu a mai putut controla maşina şi bănuieşte că s-a întâmplat acest lucru din cauza unei defecţiuni, spun surse apropiate anchetei.

Accesul în subteran pentru turişti se realizează cu ajutorul microbuzelor din anul 2015. Până atunci, turiştii intrau în mina Unirea cu ajutorul unui lift vechi din anul 1936.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările