Pitesti: Piteştenii dau năvală în sălile de fitness

Pitesti: Piteştenii dau năvală în  sălile de fitness

Pitesti: Piteştenii dau năvală în sălile de fitness

Cu venirea verii, anotimpului plajelor, tot mai mulţi oameni de toate vârstele încep să frecventeze sălile de fitness, îngrijoraţi de formele lor.

Piteştenii îşi petrec majoritatea timpului în sălile de sport, fiind tot mai preocupaţi de formele lor. În special după- amiaza, sălile de fitness din oraş sunt arhipline. „ Fenomenul fitness a început într-adevăr să se propage mai serios printre oameni. Vin din ce în ce mai mulţi şi în sala mea motivaţi de diferite chestii: supraponderali care vor să slăbească natural printr-un program de antrenament, persoane normale care vor să capete forme de sportivi prin antrenamente cu greutăţi, sau pur şi simplu oameni care vor să se menţină în formă, apelând la antrenamente de tip cardio, adică prin efort susţinut. Însă, indiferent de motivul pentru care vine la sală, omul, în afară de antrenament bine supravegheat de către instructorii de specialitate, trebuie să aibe un regim alimentar şi de odihnă bine pus la punct.”, afirmă Liviu Astanei, instructor şi patron de sală.


„Atenţie la regimul alimentar”
Alimentaţia este un factor determinat în lupta pentru un fizic de invidiat. „ Fiecare tip de activitate necesită o altă alimentaţie. Cei care frecventează sălile de fitness, fiind un lucru foarte bun, o fac cu diferite intenţii: să slăbească, să adauge un surplus de masă musculară, să-şi menţină greutatatea şi să-şi tonefieze musculatura. Pentru fiecare tip de antrenament, ca să aibă parte de rezultate favorabile, oamenii trebuie să urmeze un regim alimentar diferit pentru fiecare tip de antrenament,ajutat de suplimente nutritive la indicaţiile unui nutriţionist. De exemplu, pentru a creşte în masă şi greutate, un sportiv are nevoie de alimente bogate în proteine şi carbohidraţi, lucru ecxlus pentru cei care vor să capete o siluetă suplă. Însă, toţi trebuie să profite din belşug de fructe şi legume, fiindcă acestea înseamnă sănătate şi surplusul de vitamine necesar în corp.”, este sfatul lui Sorin Porojan, specialist Wellness în nutriţie.

Fitnessul – rezolvarea problemelor
Tot mai multe persoane se decid că au nevoie de un antrenament asistat la sala de fitness. „ Am început să vin la sală de pe la începutul anului acesta. Eram foarte slab şi nu suportam că toată lumea făcea mişto de mine pe această temă. Sub îndrumarea instructorului şi ajutat de suplimentele nutritive, am reuşit să pun în patru luni cam 6 kg, însă, frumos repartizate: doar masă musculară, fără grăsime. Mă voi ţine în continuare fiindcă m-am obişnuit şi ma simt foarte bine.”, povesteşte mândru de corpul său Andrei Şerban, 21 ani, sudent.

Preţurile abonamentelor la sălile de fitness variază în funcţie de calitatea sălii şi numărul de clienţi;un abonament de 12-15 şedinţe costă între 50-80 Ron.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: