VIDEO Parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai, la Curtea de Argeş. Principesa Margareta l-a îmbrăţişat pe fostul Principe Nicolae

VIDEO Parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai, la Curtea de Argeş. Principesa Margareta l-a îmbrăţişat pe fostul Principe Nicolae

Foto arhivă Funeraliile Regelui Mihai de la Curtea de Argeş

Familia Regală a laut parte astăzi, sâmbătă, 13 ianuarie 2018, la parastasul de 40 de zile de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I al României. Publicul a participat doar la slujbă, în interiorul şi în curtea catedralei vechi; la rugăciunea de la mormântul Majestăţii Sale are acces doar Familia Regală.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 13.15 Fostul principe Nicolae a luat parte şi el la slujbă, însoţit de logodnica lui, Alina-Maria Binder. La final, Principesa Margareta şi-a îmbrăţişat nepotul, relatează TVR. De asemenea, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a dat mâna cu oamenii care au aşteptat Familia Regală în curtea mănăstirii. La fel au făcut, la ieşire, şi ceilalţi membri ai Familiei Regale.
 
STIREA INITIALA
 
Slujba a început la ora 12 şi este oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului şi are loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală de la Mânăstirea Curtea de Argeş. 
 
Ulterior, va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale.
 
Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul este însoţit de un sobor de preoţi de la Mânăstirea Curtea de Argeş şi din eparhie, având în frunte pe stareţul mânăstirii, părintele Caliopie. 
 

SURSĂ FOTO TVR 1
 
De asemenea, la slujbă ia parte şi un grup de maici de la Mânăstirea Pasărea şi de la Mânăstirea Ţigăneşti.
 
Fostul Principe Nicolae, imbratisat de Principesa Margareta
 
"Toţi cei care doresc să ia parte la acest eveniment sunt bineveniţi. La rugăciunea de la mormânt va avea acces doar Familia Regală", a anunţat, pe pagina oficială, Familia Regală.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: