Noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în Piteşti, la un cetăţean turc

Noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în Piteşti, la un cetăţean turc

Noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud a ajuns, oficial, şi în Piteşti. Confirmarea vine de la noul prefect al judeţului, Emilia Mateescu.

Piteştiul are un prim caz de infectare cu noua tulpină SARS-CoV2 din Africa de Sud.

Cetăţeanul turc a fost testat cu rezultat pozitiv în data de 24.02.2021. În baza testării pozitive s-a efectuat ancheta epidemiologică. A fost izolat în locuinţa sa, în care se mai afla încă o persoană, izolată şi aceea. A declarat că nu a intrat în contact cu nicio altă persoană şi că la locul de muncă muncea singur în birou.
Secvenţierea rezultatului pozitiv a fost comunicată astăzi 05.03.2021 (în a 10 zi de la data recoltării probei). Persoana infectată nu prezintă simptome", anunţă Emilia Mateescu.

Prefectul spune că până în prezent nu sunt informaţii care să susţină ipoteza infectării de la o persoană identificabilă şi nici ipoteza posibilităţii transmiterii către alte persoane.

"Informaţia, cuprinzând tipul tulpinii SARS-CoV2, a apărut astăzi, 5.03.2021, întrucât rezultatul secvenţierii a fost primit astăzi de la Institutul Naţional de Sănătate Publică (adică se primeşte într-o perioadă mai mare decât rezultatul unui test SARS-CoV2)", mai spune prefectul Emilia Mateescu.

De precizat că persoana cu care cetăţeanul turc a intrat în contact nu a fost testată. 

"Colegul de locuinţă al persoanei depistată pozitiv, locuieşte în cameră separată. Nu are simptome. Nu a fost testat. Testarea nu este obligatorie", a mai precizat Emilia Mateescu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Nemulţumit de extinderea cimitirului, un bărbat din Argeş a ameninţat că îşi dă foc între morminte 

Un muncitor din Argeş a murit strivit de cupa unui excavator 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările