Florin Tecău, despre scandalul sexual scos la rampă de Ancheta: Este o strategie de distrugere a unui om, o înscenare

Florin Tecău, despre scandalul sexual scos la rampă de
Ancheta: Este o strategie de distrugere a unui om, o înscenare

Florin Tecău a ieşit astăzi în faţa presei cu primele declaraţii referitoare la dezvăluirile făcute luni de săptămânalul local Ancheta

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a ieşit astăzi în faţa presei cu primele declaraţii referitoare la dezvăluirile făcute luni de săptămânalul local Ancheta care îl acuză pe liderul PSD că ar fi agăţat pe Facebook o tânără căreia i-ar fi făcut avansuri sexuale. Tecău spune că este vorba doar despre "o înscenare care are caracter politic, prin care se urmăreşte o campanie amplă de decredibilizare a liderilor PSD".


Florin Tecău a catalogat demersurile săptămânalului Ancheta drept o mizerie.
 
“Indiferent ce se va întâmpla de acum încolo, lucrurile vor fi puse la punct. De câteva zile mă aflu sub presiunea ameninţărilor unor dezvăluiri mediatice senzaţionale din partea unei publicaţii argeşene. Consider că toate aceste aşa-zise dezvăluiri nu reprezintă decât o mizerie, o înscenare care are caracter politic, prin care se urmăreşte o campanie amplă  de decredibilizare a liderilor PSD.
Probabil, împotriva mea nu s-au găsit alte căi de atac şi s-a ales calea de atac prin presă. Nu doresc să comentez în faţa dumneavoastră cele publicate în ziarul respectiv, până nu mă voi edifica asupra situaţiei. 
 
“Sunt printre puţinii liderii la nivel naţional care nu avea astfel de dosar. Trebuia să mi se facă şi mie un dosar”
 
Tecău a făcut referire la familie şi atacurile anterioare pe care le-a resimţit asupra sa şi a fiului său şi a ţinut să puncteze că întregul scandal n-ar fi decât „o strategie de distrugere a unui om, a unei familii, a unui lider”.
 
Pentru corecta informare a opiniei publice doresc să fac câteva precizări. Am intrat în  viaţa politică şi în viaţa administrativă ştiind ce mă aşteaptă şi fiind deschis şi expus riscului, dar am avut întotdeauna lângă mine familia. Aşa cum ştiţi, atacurile nu sunt de azi, de ieri, ci au început de mai mult timp. S-a încercat şi se încearcă un atac progresiv asupra membrilor familiei mele, dar cred că lucrul cel mai important este că am reuşit şi vom reuşi împreună să demonstrăm că suntem uniţi, să demonstrăm că suntem o familie adevărată. Împreună am depăşit aceste momente dificile, împreună îmi doresc să le depăşim în continuare şi împreună cu familia şi cu colegii mei să reuşesc să duc la bun sfârşit proiectele începute la conducerea Consiliul Judeţean Argeş. De fapt, lucrurile sunt foarte simple. Nu sunt corupt, nu sunt şantajabil, nu am procese politice, nu am fost chemat la nicio anchetă sau instituţie publică pentru a da declaraţii. Sunt printre puţinii liderii la nivel naţional care nu avea astfel de dosar. Trebuia să mi se facă şi mie un dosar. Vreau să vă spun că am înaintat toată documentaţia şi toată problematica acestor dezvăluiri avocaţilor. În zilele următoare aceştia vor lua măsurile care urmează şi ei mă vor reprezenta de acum încolo la toate dezvăluirile, la toate discuţiile, la toate problemele care urmează să mai apară sau nu mai urmeză să apară. Încă o dată regret că nu am făcut lucrul acesta dumincă pentru a demonstra faptul că lucrurile erau de mult programate. E clar că este o strategie. Este o strategie de distrugere a unui om, a unei familii, a unui lider.”
 
“Sunt un om cu bune şi cu rele care poate face şi greşeli”
 
Florin Tecău a evitat să dea un răspuns direct referitor la  conversaţiile cu caracter sexul invocate de Ancheta. 
 
“Sunt un om cu bune şi cu rele care poate face şi greşeli, poate să aibă şi puterea de a le recunoaşte, dar are şi puterea, asta e sigur, de a trece peste ele.  
Pentru cei care mă cunosc, lucrurile sunt foarte clare. Pentru cei care nu mă cunosc, vor avea în zilele următoare toate informaţiile.”
 
Sexgate local
 
Reamintim că luni, 12 ianuarie, săptămânalul Ancheta a publicat un articol referitor la discuţiile cu tentă sexuală pe care preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, le-ar fi avut cu o ziaristă sub acoperire. Dialogurile extrem de picante au durat mai bine de o lună şi a fost iniţiate chiar de către Florin Tecău.
 
Potrivit discuţiilor publicate în săptămânal, discuţii care s-au purtat pe Facebook, dar şi telefonic sau prin SMS, Tecău i-ar fi povestit fetei, pe care nu o cunoştea în realitate, despre fanteziile lui sexuale, despre problemele şi frustrările sale, inclusiv cele de serviciu, dar şi despre punctele din agenda sa oficială, precum emisiuni TV la care urma să fie invitat, ori dineuri de sfârşit de an şi chiar despre depunerea jurământului de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Potrivit aceleiaşi surse, Tecău îi lansează tinerei o invitaţie de o noapte la mare şi încearcă să o convingă, prin insistenţe, să se întâlnească, discret, în apartamentul din cartierul piteştean Găvana, în care aceasta declarase că locuieşte, iar în contul relaţiei pe care şi-o dorea, se oferă s-o plimbe pe tânără chiar şi în Franţa.
 
De subliniat că toată povestea a început după ce un jurnalist al săptămânalului şi-ar fi făcut, în glumă, un profil de Facebook fals, după care i-ar fi adăugat ca prieteni pe mai mulţi oameni importanţi din judeţ. La puţin timp după asta, Florin Tecău ar fi contactat-o şi ar fi iniţiat o discuţie, neştiind care este adevărata ei identitate.
 
Ce spune conducerea ziarului Ancheta
 
“Subiectul a început în momentul în care preşedintele Tecău a agăţat efectiv... un profil de facebook, gestionat de un jurnalist. Un profil aflat în lista sa de 2.500 de prieteni. Este primul detaliu important. Florin Tecău a agăţat un profil. Nu a fost atras într-o discuţie, nu i s-a spus nici “buna-ziua”.   
Din primele zece minute de discuţie, Florin Tecău i-a transmis fetei numărul său de mobil - telefonul de serviciu. Orice bănuială privind folosirea profilului de facebook de către altă persoană a fost, prin acest gest, rapid spulberată. Avea să se întâmple definitiv câteva ore mai târziu, când trimitea poze selfie dezbrăcat. SMS-urile, dialogurile pe whatss-up şi discuţiile telefonice s-au purtat vreme de trei săptămâni la diferite ore din zi şi din noapte - până la ora 2:00 dimineaţa (…)”, a declarat, pentru Adevărul, directorul ziarului Ancheta, Camelia Bădulescu.  
 
“Viaţa personală a lui Florin Tecău nu reprezintă o miză publică”
 
Directorul ziarului Ancheta a precizat că intenţiile publicaţiei nu sunt de a ataca viaţa privată a preşedintelui CJ Argeş. “Viaţa personală a lui Florin Tecău nu reprezintă o miză publică. Dezvăluirile din Ancheta nu vizează relaţia cu soţia şi/sau cu potenţialele amante. În acest tip de relaţii, Florin Tecău este liber, ca orice om, să se manifeste şi să se comporte cum crede de cuviinţă, de la întâlniri secrete la confidenţe profesionale, de la dirty talking la schimburi de poze. Situaţia cu care ne-am confruntat este uluitoare şi ruşinoasă tocmai pentru că preşedintele Consiliului Judeţean agaţă pe internet. Un om cu serioase responsabilităţi politice şi publice se expune la modul cel mai dezmăţat cu putinţă. Neînlegând că - în fapt - expune o funcţie, o demnitate publică, imaginea unei instituţii şi a unui partid”, mai spune Camelia Bădulescu.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările