Ce staruri au reuşit să câştige atât Oscarul, cât şi premiile Grammy, Emmy şi Tony

Ce staruri au reuşit să câştige
atât Oscarul, cât şi premiile Grammy, Emmy şi Tony

Audrey Hepburn a obţinut postum două dintre premii FOTO: Daily Mail

15 staruri au reuşit, de-a lungul anilor, să câştige cele mai importante patru premii din industria de film, muzicală, televiziune şi teatru, în speţă premiile Oscar, Grammy, Emmy şi Tony. Iar una dintre acestea a reuşit să câştige chiar şi premiul Pulitzer.

Compozitorul american Richard Rodgers a fost primul care a reuşit să câştige cele patru premii majore, la acestea adăugându-se şi premiul Pulitzer. Rodgers a obţinut un premiu Oscar în 1945 pentru o melodie din filmul State Fair. A câştigat două premii Grammy în 1960 şi 1962, iar între 1950 şi 1962 a obţinut şase premii Tony. Tot în 1962 a câştigat un premiu Emmy pentru un documentar despre Winston Churchill. În 1962, Richard Rodgers a reuşit şi performanţa unică de a câştiga şi un premiul Pulitzer pentru dramă.

Foarte îndrăgita Audrey Hepburn a obţinut două dintre premii postum. Este vorba de un Grammy în 1994 şi un premiu Emmy în 1993, în anul în care s-a stins din viaţă. Audrey Hepburn câştigase Oscarul pentru rolul de neuitat din Vacanţă la Roma şi un premiu Tony pentru Ondine în 1954.

Singurul artist de culoare care a câştigat toate cele patru premii este John Legend, ultimul dintre acestea-un Emmy-fiind împărţit în 2018 cu Andrew Lloyd Weber şi Tim Rice, şi ei membri în clubul select al câştigătorilor celor patru mari premii de-a lungul anilor.

Iată care sunt şi ceilalţi zece câştigători de Oscar, Grammy, Emmy şi Tony: Helen Hayes, Rita Moreno, John Gielgud, Marvin Hamlisch, Jonathan Tunick, Mel Brooks, Mike Nichols, Whoopi Goldberg, Scott Rudin şi Robert Lopez.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: