Ce staruri au reuşit să câştige atât Oscarul, cât şi premiile Grammy, Emmy şi Tony

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 staruri au reuşit, de-a lungul anilor, să câştige cele mai importante patru premii din industria de film, muzicală, televiziune şi teatru, în speţă premiile Oscar, Grammy, Emmy şi Tony. Iar una dintre acestea a reuşit să câştige chiar şi premiul Pulitzer.

Compozitorul american Richard Rodgers a fost primul care a reuşit să câştige cele patru premii majore, la acestea adăugându-se şi premiul Pulitzer. Rodgers a obţinut un premiu Oscar în 1945 pentru o melodie din filmul State Fair. A câştigat două premii Grammy în 1960 şi 1962, iar între 1950 şi 1962 a obţinut şase premii Tony. Tot în 1962 a câştigat un premiu Emmy pentru un documentar despre Winston Churchill. În 1962, Richard Rodgers a reuşit şi performanţa unică de a câştiga şi un premiul Pulitzer pentru dramă.

Foarte îndrăgita Audrey Hepburn a obţinut două dintre premii postum. Este vorba de un Grammy în 1994 şi un premiu Emmy în 1993, în anul în care s-a stins din viaţă. Audrey Hepburn câştigase Oscarul pentru rolul de neuitat din Vacanţă la Roma şi un premiu Tony pentru Ondine în 1954.

Singurul artist de culoare care a câştigat toate cele patru premii este John Legend, ultimul dintre acestea-un Emmy-fiind împărţit în 2018 cu Andrew Lloyd Weber şi Tim Rice, şi ei membri în clubul select al câştigătorilor celor patru mari premii de-a lungul anilor.

Iată care sunt şi ceilalţi zece câştigători de Oscar, Grammy, Emmy şi Tony: Helen Hayes, Rita Moreno, John Gielgud, Marvin Hamlisch, Jonathan Tunick, Mel Brooks, Mike Nichols, Whoopi Goldberg, Scott Rudin şi Robert Lopez.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite