Câţi bani a primit „deputatul mitralieră“ de la asigurări după ce a reclamat că i-a fost furat bolidul de lângă sediul SRI. „Pot spune că-mi acoperă parţial paguba“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de un an după ce a reclamat că i-a fost furată maşina de lux luată în leasing, deputatul PSD Cătălin Rădulescu a primit despăgubiri de la firma de asigurări. Pe de altă parte, Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliţiei Capitalei continuă cercetările, rămase fără rezultat până acum.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a reclamat în noiembrie 2017 că i-a fost furată maşina Range Rover pe care o parcase lângă sediul Serviciului Român de Informaţii din Bucureşti.  

În urmă cu câteva zile, deputatul a primit despăgubiri din partea societăţii care i-a asigurat automobilul de lux, dar Rădulesc spune că nu va renunţa la plângerea penală.

”Cei de la Poliţia Capitalei nu i-au prins pe hoţi până acum. Am primit banii de la firma de asigurări după mai bine de un an. Nu îmi retrag plângerea penală, asta e clar. Cred că îmi voi mai găsi maşina când vor găsi ei avioanele care au dispărut în Triunghiul Bermudelor. Legat de despăgubire, pot spune că banii primiţi îmi acoperă parţial paguba. Asta este viaţa, ce să facem. Avansul plătit pentru maşină la firma de leasing a fost de 40.000 de euro. Cu toate ratele, suma primită de la firma de asigurări pentru maşina furată se ridică la 60.000 de euro. Firma de leasing şi-a oprit dobânzile şi toate cheltuielile. Trebuie să precizez că maşina fusese achiziţionată în leasing, nu cu banii jos”, a declarat deputatul Cătălin Rădulescu pentru „Adevărul“.

În urmă cu aproape doi ani, în martie 2017, deputatului Cătălin Rădulescu i-au fost confiscate un pistol-mitralieră şi o puşcă de vânătoare pe care le deţinea acasă.

La vremea respectivă, Poliţia Argeş s-au autosesizat şi a făcut verificări cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor după declaraţiile făcute de către Rădulescu în cadrul unui interviu pentru „Adevărul“. Deputatul Cătălin Rădulescu a declarat, printre altele, că a păstrat acasă o mitralieră AKM de la Revoluţie şi că este pregătit să o folosească din nou şi a cerut ca tunurile cu apă să fie folosite împotriva manifestanţilor din Piaţa Victoriei.

În urma controlului poliţiştilor, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referitor la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Concret, arma de colecţie pe care Rădulescu o deţinea nu avea un dispozitiv de siguranţă, aşa cum prevede legea. Deputatul a primit şi o amendă de 2.500 lei.

Cătălin Rădulescu spune însă că are trei procese pe rol la instanţele din Piteşti, procese prin care a atacat amenda primită, suspendarea şi anularea permiselor de port-armă. ”Am termene la procese în luna februarie. Problema este că din decembrie 2018 s-au făcut nişte modificări la Legea armelor şi muniţiilor. Prin aceste modificări nu mai au temei legal nici de suspendare, nici de anulare a permisului port-armă, pentru că exact ce au făcut ei nu se mai regăseşte, s-a modificat articolul respectiv. Concret, dacă ai o muniţie de alt calibru decât cea prevăzută pentru arma pe care o deţii, nu mai este caz penal, ci amendă.  După promulgarea legii şi dacă voi câştiga în instanţă, voi cere şi daune morale, voi face şi plângere penală pentru abuz în serviciu. Am făcut eu plângere penală la procurorii care mi-au făcut dosar şi nu fac la nişte amărâţi de poliţişti?”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite