Bodyguardul unui club, judecat după ce i-a rupt mandibula unui client. Ce riscă acum agresorul

Bodyguardul unui club, judecat după ce i-a rupt mandibula unui client. Ce riscă acum agresorul

Agresorul este recidivist

În această toamnă, la Judecătoria Piteşti va începe un proces în care Ion Iordache, fost bodyguard la Clubul Atelier din Piteşti, va fi judecat pentru purtare abuzivă, după ce i-a fracturat mandibula unui client. Iordache era în termenul de încercare de 2 ani când l-a bătut pe client.

În septembrie 2016, acelaşi bodyguard fusese condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea fără permis a unui autoturism. Ion Iordache este recidivist şi riscă o pedeapsă cu executare deoarece, în momentul săvârşirii faptei, se afla în perioada de încercare.

Concret, după cum precizează procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti, pe 13 septembrie 2017, Gheorghe Badea a depus o plângere penală prin care sesiza că în dimineaţa de 13 august 2017, în jurul orei 3:30, în timp ce se afla în faţa Clubului Atelier din Piteşti, a fost lovit cu pumnul în faţă de către agentul de pază Ion Iordache, fiindu-i provocate leziuni care au necesitat 50 de zile de îngrijiri medicale. Badea le-a declarat anchetatorilor că în dimineaţa respectivă a mers cu mai mulţi prieteni la Clubul Atelier, iar la un moment dat a izbucnit o altercaţie între unul dintre prietenii săi şi o altă persoană. Gheorghe Badea a ieşit din club, mergând în apropierea Parcului 1907. După ce conflictul a fost aplanat, Badea a vrut să reintre în club ca să-şi ia cheile de la maşină, însă a fost lovit cu pumnul în bărbie, fără motiv, de către agentul de pază Ion Iordache, la incident asistând şi cei trei prieteni ai victimei. Gheorghe Badea a chemat ambulanţa, fiind transportat la Spitalul Judeţean Argeş, unde i s-a pus diagnosticul de fractură de mandibulă.

Bodyguardul nu a recunoscut iniţial faptele

La audieri, Ion Iordache nu a recunoscut iniţial faptele, spunând că a văzut că mai multe persoane se loveau cu pumnii şi picioarele şi că, după ce conflictul a fost aplanat, doi dintre ei s-au reîntors şi au vrut să intre în club, ”menţionând totodată că nu a lovit pe nimeni”.

Procurorii au cerut şi înregistrări ale camerelor de supraveghere de la Atelier, însă conducerea clubului le-a spus anchetatorilor că nu poate furniza aceste imagini, deoarece sistemul de supraveghere înregistrează doar 20 de zile, iar plângerea victimei a fost depusă la 30 de zile de la producerea incidentului. Când i s-a adus la cunoştinţă calitatea de inculpat, Ion Iordache s-a prevalat de dreptul la tăcere, însă ulterior, prin declaraţia din data de 6 decembrie 2018, şi-a recunoscut fapta. De altfel, trei martori le-au spus procurorilor cum bodyguardul l-a lovit cu pumnul în mandibulă pe Gheorghe Badea. Victima s-a constituit parte civilă în proces, urmând a preciza ulterior prejudiciul solicitat.

Fapta bodyguardului care i-a fracturat mandibula lui Gheorghe Badea îi poate aduce o pedeapsă cu executare în condiţiile în care acesta se afla, în momentul agresiunii, în termenul de încercare stabilit de Judecătoria Piteşti prin sentinţa din iunie 2016, prin care fusese condamnat la 10 luni închisoare cu suspendare, sentinţă rămasă definitivă după ce în septembrie 2016 Curtea de Apel Piteşti i-a respins recursul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: