Alte trei proiecte pentru Spitalul de Recuperare care, în 1975, revigora staţiunea Brădet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investiţiile continuă la Spitalul de Recuperare Brădet Foto CJ Argeş
Investiţiile continuă la Spitalul de Recuperare Brădet Foto CJ Argeş

După ce a finalizat recent lucrările de reabilitare energetică a unităţii, prima investiţie importantă după patru decenii în care n-a mai beneficiat de nicio lucrare de amploare, Spitalul de Recuperare Brădet implementează acum încă trei proiecte.

Situat în raiul apelor sulfuroase, al căror prim izvor consemnat a fost descoperit, din întâmplare, de fotograful Ioan Nicolescu, în anul 1888, Spitalul de Recuperare Brădet  care, în 1975, la construirea sa, revigora staţiunea argeşeană Brădet, n-a ţinut, din păcate, pasul cu vremurile. 

Unitatea, care oferă şi asigură asistenţă profilactică, curativă şi de recuperare medicală, prin ambulatoriu integrat şi prin spitalizare continuă, n-a mai beneficiat de nicio investiţie importantă de la inaugurarea sa, până la lucrările proiectului cu fonduri de coeziune „Creşterea eficienţei energetice a Spitalului de Recuperare Brădet”, proiect finalizat în luna mai a acestui an. 

Title
Title

Spitalul de Recuperare Brădet, după eficientizarea energetică Foto CJ Argeş

Spitalul de Recuperare Brădet a devenit, cu 4,27 milioane de lei (din care 3,16 milioane lei a reprezentat valoarea totală nerambursabilă solicitată), mai eficient din punct de vedere energetic, graţie reabilitării  sistemului de încălzire şi furnizare a apei calde de consum, iluminatului şi ventilării, termohidroizolării şi montării unor panouri solare, dar şi a altor lucrări. 

Title
Title

Spitalul de Recuperare Brădet a beneficiat de eficientizare energetică Foto CJ Argeş

Spitalul vrea să-şi recâştige faima de odinioară

Şi pentru că mizează pe faima de odinioară, unitatea n-a încheiat investiţiile odată cu finalizarea amintitului proiect implementat în cadrul Programului Operaţional Regional şi derulează acum alte trei proiecte importante.

„Primul, care vizează conformarea imobilului la securitatea la incendiu, este un proiect integrat prin intermediul căruia se are în vedere refacerea acoperişurilor la clădirile anexe, asigurarea de hidranţi interior şi exterior, paratrăsnet şi realizarea unei surse alternative de apă. Această a doua sursă de apă presupune existenţa unui rezervor stoc - tampon pentru stingerea incendiilor, dar şi pentru a asigura o rezervă de apă", precizează CJ Argeş. 
 

Proiectul este realizat din fondurile Spitalului Brădet şi se ridică la aproximativ 1,4 milioane de lei fără TVA şi este realizat în proporţie de aproape 70%. 

Următoarele etape vizează bazinul, staţia de pompare şi acoperişurile la clădirile anexe.

Al doilea proiect important, realizat de Spital tot din fonduri proprii, vizează extinderea cu vestiare pentru personalul medical şi este în faza de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, fază la finalul căreia va fi lansată procedura de desemnare a constructorului.

Spitalul va avea şi un parc modern de recreere

Cel mai important este însă al treilea proiect, unul de anvergură, care se referă la realizarea unui parc de recreere, investiţie prin care se va reuşi şi stabilizarea unei suprafeţe afectate de o alunecare de teren. 

„Proiectul se află în faza Studiului de Fezabilitate. Având în vedere costurile de 1,1 milioane de lei,  precum şi complexitatea proiectului, aici urmând să fie construit şi un zid de susţinere care să stopeze alunecarea de teren pe o lungime de 25 de metri, s-a discutat posibilitatea unui sprijin financiar şi din partea Consiliului Judeţean Argeş”, explică CJ  Argeş.

Alte trei proiecte pentru Spitalul de Recuperare Brădet, care, în 1975, revigora staţiunea cu acelaşi nume
Alte trei proiecte pentru Spitalul de Recuperare Brădet, care, în 1975, revigora staţiunea cu acelaşi nume

Investiţiile continuă la Spitalul de Recuperare Brădet Foto CJ Argeş

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Câştigătorii Olimpiadei de Oină, sportul naţional despre care Spiru Haret spunea că „dezvoltă vederea şi preciziunea” 

O turistă a căzut zece metri în zona vârfului Lăiţel din Munţii Făgăraş. A fost preluată de un elicopter SMURD VIDEO

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite