Trei electricieni s-au rătăcit în beznă pe Ceahlău. Ce misiune aveau de îndeplinit specialiştii în vârful muntelui

Trei electricieni s-au rătăcit în beznă pe Ceahlău. Ce misiune aveau de îndeplinit specialiştii în vârful muntelui

Salvamontiştii au recuperat cele trei persoane rătăcite în Ceahlău

Echipajele Salvamont Neamţ  au fost solicitate să intervină pentru recuperarea unor persoane rătăcite duminică seară în masivul Ceahlău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipajele Salvamont au reuşit să recupereze duminică serară, 9 decembrie, un grup de trei persoane care se rătăciseră în timp ce coborau din vârful masivului Ceahlău pe un traseu spre staţiunea Durău, de la poalele muntelui. 
 
Misiunea salvatorilor montani a durat trei ore, iar persoanele au fost aduse în siguranţă în baza Salvamont Neamţ din Durău, la ora 23.30. Persoanele rătăcite în noapte erau electricieni şi lucraseră pe parcursul zilei pentru a remedia o avarie la o linie de transport electrică din zona vârfului Toaca (1904 m). 
 
„De trei zile nu este curent electric pe munte, fiind afectate cabana Dochia şi staţia meteo de la Toaca, unde se merge pe generatoare. Cei trei electricieni au identificat probleme la cablurile electrice în două locuri, dar au început coborârea după lăsarea întunericului. Mesajul la 112 a venit la ora 20.30, după ce au rămas fără lumini la lanterne. Oamenii aveau şi echipamente grele şi, pe fondul epuizării fizice, riscul era să se accidenteze pentru că pe traseu sunt multe porţiuni cu gheaţă“, a menţionat Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ.
 
În timp ce coborau de munte, electricienii au rămas fără luminile lanternelor frontale, cel mai probabil, din cauză că bateriile sau acumulatorii au fost afectaţi de temperaturile negative accentuate de vântul puternic.
 
„În jurul cotei 1250, au pierdut traseul care-i ducea în Staţiunea Durău şi au deviat pe un traseu care duce la Cascada Duruitoarea. Când şi-au dat seama că nu se mai pot orienta şi după o zi de muncă la altitudine efectele epuizării fizice au început să apară, au luat decizia corectă şi au sunat la 112. Echipa de intervenţie i-a găsit în zona Poiana lui Nican, de unde au fost coborâţi cu tot cu echipament, în Staţiunea Durău“, au transmis reprezentanţii Salvamont România. 
 
citeste totul despre: