Primul obiectiv îndeplinit pentru Ticu Lăcătuşu. Emoţiile trăite de colegii de expediţie pe „planeta Himalaya”

Primul obiectiv îndeplinit pentru Ticu Lăcătuşu. Emoţiile trăite de colegii de expediţie pe „planeta Himalaya”

Ticu Lăcătuşu în ascensiune pe Lobuche East, în Himalaya

Cunoscutul alpinist român a revenit în Himalaya împreună cu trei tineri pasionaţi de munte pentru a urca două vârfuri de peste 6000 de metri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei tineri pasionaţi de alpinism au atins în weekend un vârf de peste 6000 de metri, o premieră pentru ei. Aceştia au urcat pe Lobuche East (6119 m) alături de Ticu Lăcătuşu, celebrul alpinist român împreună cu care participă în această perioadă într-o expediţie în Himalaya. 
 
„Ieri (vineri, n.r.) am plecat din tabăra de bază Lobuche Camp la ora 2 a.m., am ajuns pe vârf  la 9, înapoi în tabără la 12 şi la 18.00 eram la Dingboche după o zi destul de plină. Felicitari Mihaela, Octav şi Alex pentru efortul depus şi mai ales pentru motivaţia şi pasiunea demonstrate în toate aceste zile, în Himalaya”, spunea Ticu Lăcătuşu pe Facebook.
 
Următoarea ţintă a celor patru români a fost vârful Island Peak (6190 m), situat de asemenea în apropiere de Everest, Lhotse şi Ama Dablam. 
 
 
Mihaela Neagoe, din grupul alpiniştilor români, a descris trăirile pe care le-a avut în timpul ascensiunii primului vârf  himalayan alături de Ticu Lăcătuşu.
 
„Lobuche este primul vârf la care m-am gândit când am hotărât să păşesc pe planeta Himalaya! Mulţumesc pentru vremea neaşteptat de bună şi pentru amintirile desenate în sufletul meu. Plec capul şi îmi cer iertare în faţa acestui vârf urcat cu emoţie!”, a spus Mihaela Neagoe pe Facebook. 
 
Constantin (Ticu) Lăcătuşu, primul român care a ajuns pe Everest (17 mai 1995), coordonează expediţia Nepal 2019, destinată pasionaţilor de ascensiuni care vor să se iniţeze în alpinismul himalayan. 
 
Ticu Lăcătuşu a revenit în Nepal la doi ani după ce a finalizat cu succes proiectul umanitar prin care a ridicat o şcoală nouă pentru copiii care locuiesc în Jethal, un sat situat într-o zonă puternic afectată de cutremurul din aprilie 2015, foarte aproape de Tibet şi Everest. Alături de alpinistul român au sărit în ajutor oameni care s-au mobilizat în proiectul We Love Nepal, care a dat posibilitatea de a contribui la succesul acestei campanii umanitare. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările