Noapte sinistră provocată de vânt în Neamţ. Acoperişuri de blocuri smulse şi căzute peste maşini FOTO

Noapte sinistră provocată de vânt în Neamţ. Acoperişuri de blocuri smulse şi căzute peste maşini FOTO

Acoperişurile luate de vânt au picat peste mai multe maşini FOTO ISU Neamţ

Vântul a făcut ravagii noaptea trecută, la Piatra Neamţ acoperişurile unorblocuri fiind smulse şi aruncate peste maşinile din parcări

 
După o zi în care temperaturile au înregistrat valori cu mult peste media perioadei în Neamţ, 14,8 grade la Piatra Neamţ, 12,1 gradela Târgu Neamţ şi 10,4 grade la Roman, noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2021 avea să fie sinistră, avertizarea de fenomene meteo periculoase adeverindu-se. 
 
Codul galben de vânt emis de meteorologi, care este în vigoare până astăzi, la ora 18.00, anunţa în zona joasă a judeţului Neamţ intensificări cu viteze de 70 - 80 km/h şi temporar de peste 90 km/h. Cel mai afectat a fost municipiul Piatra Neamţ, de pe la miezul nopţii, pădurile de pe culmile Pietricica şi Cozla „vuind“ continuu în bătaia vântului. 
 
Au apărut şi incidente nedorite, acoperişurile unor blocuri fiind smulse şi aruncate peste maşini, iar circulaţia rutieră pe unele drumuri a fost întreruptă de copacii doborâţi pe carosabil de rafalele de vânt. Nu au fost persoane rănite, fiind înregistrate doar pagube materiale. 
 
Noaptea trecută, în Dispeceratul Inspectoratului pentru
Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ, ca urmare a manifestării fenomenelor meteo în judeţ, au fost recepţionate opt apeluri, prin care se cerea ajutor în diverse situaţii. De altfel, pompierii continuau misiunile de îndepărtare a efectelor vântului şi astăzi, 5
ianuarie, în jurul orei 11.00. 
 
 
„Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie instabile de pe acoperişul unui bloc din strada Ulmilor în Piatra Neamţ. Elemente din acoperiş au căzut peste două maşini, iar altele prezentau riscul de a cădea. Pe strada Mihai Viteazu o parte din acoperişul unui bloc a căzut în parcare peste maşini, iar o altă bucată stătea să cadă“, a transmis locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvântal ISU Neamţ. Misiuni similare au avut loc pe străzile Dimitrie Leonida şi Mihai Viteazu. 
 
Alte intervenţii au constat în degajarea unui copac căzut pe carosabil în municipiul Piatra Neamţ şi a altuia care bloca circulaţia pe DN 15 B, care face legătura între Moldova şi Ardeal, în comuna Vânători Neamţ. În această dimineaţă, Delgaz Grid a informat că peste 550 de consumatori din oraşul Bicaz şi
localităţile Secu, Izvorul Alb şi Poiana nu erau alimentaţi cu energie electrică.
 
 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările