Jaful de la Poşta Neamţ, invitaţie deschisă pentru hoţi. Maşinile speciale pentru transportul banilor fuseseră retrase de Compania Naţională de la începutul lunii mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina Poştei jefuită nu are niciun element de siguranţă FOTO captură tv
Maşina Poştei jefuită nu are niciun element de siguranţă FOTO captură tv

Oficiul judeţean de Poştă a mai rămas doar cu trei maşini după ce Compania Naţională a retras 10 mijloace de transport valori, neprelungind contractul de leasing. La Neamţ nu s-a aplicat varianta de transport cu maşinile personale ale angajaţilor, dar nici Dacia papuc jefuită nu prezenta vreo siguranţă.

Condiţiile în care s-a produs cel mai mare jaf din Neamţ joi, 16 mai, atunci când maşina Poştei a fost atacată la drumul mare, au scos la iveală tot felul de deficienţe care au uşurat sarcina hoţilor. Transportul unei sume considerabile - peste 2 milioane de lei - cu o Dacie papuc rudimentară, este principala greşeală a Poştei pe care tâlharii au taxat-o cu vîrf şi îndesat.

Cum s-a ajuns aici ştiu cei mai mulţi lucrători ai Poştei, revoltaţi de ce s-a întâmplat. 

  „Întâmplarea a fost şi un moment mai greu deoarece din parcul auto maşinile au fost retrase în urmă cu două săptămîni de firma de la care le-am luat în leasing. Părerea mea este că vina aparţine angajatorului. Compania a ştiut cu ce suntem dotaţi şi noi cu ce lucrăm. Maşinile retrase erau dotate şi puteau să facă acest serviciu. Ni s-a spus, printr-o circulară de la conducerea Companiei, că până ne vin alte maşini, transportul se asigură cu ce avem, sau cu maşinile personale ale angajaţilor”, spune Vasile Trifescu, preşedintele Sindicatului lucrătorilor poştali din România, filiala Neamţ.

În alte judeţe, unii angajaţi au fost dispuşi să-şi pună la dispoziţie maşinile personale, pentru 1 leu impozabil pe km de drum parcurs. La Neamţ nu s-a aplicat această măsură, pentru că mai erau trei maşini ale Poştei, una din ele fiind cea folosită la transportul din 16 mai. Cu două zile înainte, la oficiile poştale judeţ se mai efectuase un prim transport prin care s-au distribuit banii de pensii.

„Variante sunt multe, eu exclud o înţelegere, sau un scenariu, ci doar un pont având în vedere că nu era o cursă regulată, şi ceva-ceva au ştiut după felul cum au acţionat. Posibil să fi fost cineva din interior, posibil să fie şi din afară care au aflat, pentru că am avut atâtea firme de transport de la care am avut maşini închiriate, care cunosc ce se întâmplă la noi la Poşta Română”, a mai spus liderul de sindicat.

Anchetatorii nu au reuşit să prindă până acum hoţii, dar caută să vadă dacă nu pot face conexiuni cu un alt caz petrecut relativ recent în judeţ, în care a fost implicată Poşta.

În septembrie anul trecut, doi indivizi mascaţi, dotaţi cu bâte şi spray lacrimogen au intrat peste angajaţii din oficiul poştal al comunei Piatra Şoimului, dar au fugit fără pradă, deoarece nu nimeriseră ziua în care să fie şi banii de pensii.

Citeşte şi  Jaf ca în filme la Neamţ: o maşină a Poştei a fost jefuită. La faţa locului au ajuns ofiţeri specializaţi de la Bucureşti

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite