Câţi oameni trăiesc în ţările liliputane ale lumii. Test de cultură generală despre populaţia microstatelor de pe mapamond

Câţi oameni trăiesc în ţările liliputane ale lumii. Test de cultură generală despre populaţia microstatelor de pe mapamond

Vatican, Piaţa Sfântul Petru FOTO: cmdiasi.ro

Vă propunem un test de cultură generală ce are ca tematică populaţia înregistrată oficial la ultimele recensăminte efectuate în zece din cele mai mici state ale lumii. Ne puteţi scrie la secţiunea comentarii câte răspunsuri aţi ştiut din cele 10.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Care este populaţia statului Malta (Republica Malta), ţară insulară din Europa?
a. 455.374 
b. 338.448 
c. 155.200 
 
2. Care este populaţia statului San Marino (Republica San Marino), enclavă situată în centrul Italiei?
a. 19.183
b. 32.193 
c. 29.910 
 
3. Care este populaţia statului Liechenstein (Principatul Liechenstein)?
a. 23.599 
b. 11.301 
c. 36.476 
 
4. Care este populaţia statului Qatar?
a. 1.699.435 
b. 556.831 
c. 1.253.000  
 
5. Care este populaţia statului Seychelles, ţară insulară din Oceanul Indian?
a. 84 
b. 275 
c. 189 
 
6. Care este populaţia statului Vatican (Statul Cetăţii Vaticanului)?
a. 553 
b. 1.520 
c. 832
 
7. Care este populaţia statului Tonga (Regatul Tonga), ţară insulară din Oceanul Pacific?
a. 122.005 
b. 103.036 
c. 98.900 
 
8. Care este populaţia Principatului Monaco (oraş-stat din Europa)?
a. 35.986 
b. 10.481
c. 5.442
 
9. Care este populaţia statului Luxemburg (Marele Ducat de Luxemburg)?
a. 972.500 
b. 537.853
c. 339.375 
 
10. Care este populaţia Principatului Andorra (microstat din Europa)?
a. 78.115 
b. 68.789
c.  67.221 
 
Sursa datelor: wikipedia.org
 
Răspunsuri corecte: 1- b, 2 - b, 3 - c, 4- a, 5 - a, 6 - c, 7 - b, 8 - a, 9 - b, 10 - a 
citeste totul despre: