Bebeluş găsit mort într-un tomberon. Nou-născutul avea mai multe înţepături făcute cu un cuţit sau briceag

Bebeluş găsit mort într-un tomberon. Nou-născutul avea mai multe înţepături făcute cu un cuţit sau briceag

Ancheta în cazul de la Piatra Neamt este în derulare

Poliţiştii din Neamţ o caută pe mama unui copil abia născut şi găsit fără viaţă într-un tomberon de gunoi dintr-un cartier din Piatra Neamţ de către un om al străzii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caz greu de elucidat pentru poliţiştii şi procurorii care se ocupă de ancheta demarată zilele trecute după o descoperire macabră făcută în Piatra Neamţ. Joi, 10 octombrie, un om al străzii a găsit într-un tomberon de gunoi din cartierul 1 Mai trupul fără viaţă al unui copil. 
 
Din primele cercetări a reieşit că bebeluşul (o fetiţă) era fără viaţă şi părea să fi fost născut nu cu mult timp înainte de a fi găsit. De pe camerele de supraveghere din zonă nu s-a putut identifica persoana care a scăpat de copil în acest mod. 
 
Cadavrul a fost preluat şi dus la Serviciul de Medicină Legală Neamţ în vederea efectuării necropsiei, analizele arătând că pe corp erau mai multe înţepături făcute, cel mai probabil, cu un cuţit sau briceag. Medicii legişti trebuie să stabilească dacă fetiţa a fost născută la termen şi dacă a respirat, fiind ulterior omorâtă, în această situaţie fapta fiind încadrată la infracţiunea de pruncucidere. 
 
Potrivit legii penale, uciderea copilului nou-născut imediat după naştere, dar nu mai târziu de 24 de ore, săvârşită de către mama aflată în stare de tulburare psihică se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: