Top 10 ţări în care românii s-ar putea muta dacă decid să emigreze. Calitatea vieţii, certificată de un sondaj global

Top 10 ţări în care românii s-ar putea muta dacă decid să emigreze. Calitatea vieţii, certificată de un sondaj global

Banca britanică HSBC a publicat sondajul anual Expat Explorer, un studiu global în care au fost intervievaţi 22.318 emigranţi din 163 de ţări diferite, despre traiul în străinătate, oportunităţile economice şi calitatea vieţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lifehacker.com, comparând ţările în funcţie de economie şi calitatea vieţii, marele câştigător a fost Singapore - unde 47% dintre respondenţi au declarat că au făcut mai mulţi bani, au condiţii excelente pe piaţa de muncă şi oportunităţi nenumărate pentru dezvoltarea micilor afaceri şi creşterea climatului investiţional.
 
De departe cea mai bună alegere pentru cei care vor să câştige  mai mulţi bani, este Elveţia. Cei care s-au mutat în această ţară şi-au crescut veniturile, dar laudă şi sistemul educaţional de excepţie, recunoscut ca fiind cel mai bun din lume şi un sistem de sănătate foarte bine pus la punct.
 
Noua Zeelandă este o altă opţiune de luat în seamă. Aceasta a ocupat primul loc în clasamente pe indicatori cum ar fi capitalul social şi calitatea economiei, fiind surclasat, însă, de Singapore, în ceea ce priveşte mediul de business şi nivelul guvernării.
 
Ţările au fost departajate în funcţie de economie, antreprenoriat, educaţie, sistem de sănătate, libertate personală şi bunăstarea locuitorilor iar potrivit sondajului, topul celor mai primitoare ţări este următorul: 
 
  1. Singapore
  2. Noua Zeelandă
  3. Germania
  4. Canada
  5. Bahrain
  6. Australia
  7. Suedia
  8. Elveţia
  9. Taiwan
  10. Emiratele Arabe Unite.
 
Evident, rezultatele pot varia, căci depinde de ce aşteptări ai, care este situaţia ta financiară actuală şi cât de căutată este în ţara respectivă profesia pe care o ai.  Cu toate acestea, dacă ai în vedere o mutare în străinătate, aceasta este o listă scurtă bună de luat în seamă. Poţi să cauţi ţara perfectă pentru tine folosind instrumentul Web HSBC

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: