Poliţiştii de frontieră au rămas uimiţi. Mii de ţigări, ascunse într-o maşină decapotabilă

Poliţiştii de frontieră au rămas uimiţi. Mii de ţigări, ascunse într-o maşină decapotabilă

Tigarile au fost descoperite in Vama Bors

Mii de pachete cu ţigări au fost descoperit în Vama Borş, ascunse într-o maşină decapotabilă. Ţigările erau ascunse în compartimentul destinat plierii acoperişului din material textil al unei masini decapotabile.

Poliţiştii de frontieră de la P.T.F.Borş au depistat doi cetăţeni români care au încercat să introducă ilegal în ţară aproximativ 1500 pachete de ţigări, ce erau ascunse într-o maşină decapotabilă.

“La punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat la controlul specific, cetăţeanul român Gheorghe M., în vârstă de 47 ani, domiciliat in judetul Bihor, care conducea un autoturism marca „Opel” tip Astra G înmatriculat în România. Acesta era însoţit de un alt bărbat, Petru P., de 50 de ani, domiciliat tot in judetul Bihor. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse într-un loc special amenajat al masinii, în compartimentul destinat plierii acoperişului din material textil, mai multe pachete de ţigarete mărcile „NZ Black”, „NZ Super Slims”, „Jing Ling”, inscripţionate cu caractere slavone, pentru care cei doi bărbaţi nu deţineau documente de provenienţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Cei doi bărbaţi au declarat că nu ştiau de existenţa ţigărilor în maşina lor, iar întreaga cantitate de ţigări a fost inventariată, rezultând 1.449 de ţigarete, în valoare totală de aproximativ 11.592 lei.

Atât ţigările cât şi autoturismul au fost reţinute în vederea confiscării, iar persoanelor în cauză li s-au întocmit actele de cercetare penală sub aspectul săvărşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără marcaje sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările