Percheziţii la contrabandiştii cu ţigări. Printre cei vizaţi se află şi profesorul Voicu Burtă, fostul director al Colegiului Tehnic "Unirea" din Ştei

Percheziţii la contrabandiştii cu ţigări. Printre cei vizaţi se află şi profesorul Voicu Burtă, fostul director al Colegiului Tehnic

Voicu Burta

Şapte din percheziţii au fost efectuate în localităţi din Timiş şi cinci în Bihor, de către poliţişti ai SICE Timiş şi cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.Printre persoanele percheziţionate se numără şi profesorul Voicu Burtă, fostul director al Colegiului Unirea Ştei.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Timiş, după finalizarea acţiunii s-au ridicat de la locuinţele suspecţilor 1.300 pachete de ţigări, 70 litri de alcool, 10.397 articole pirotehnice şi suma de 3.000 lei,

Din cercetările efectuate în dosar a reieşit că, în perioada 2016-2017, cei în cauză, unii având calitatea de reprezentanţi legali ai unor firme, ar fi pus la punct un circuit infracţional în scopul eludării obligaţiilor fiscale.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Timiş, percheziţiile din Bihor au avut loc în Ştei şi în comuna Cărpinet, în urma lor cinci bihoreni fiind duşi la audieri. Printre numele vehiculate a fost şi cel al profesorului Voicu Burtă, iar potrivit unor surse din anchetă pe numele acestuia a fost emis mandat de aducere, el fiind dus la Timişoara pentru audieri alături de alte 11 persoane. Contactat de Adevărul, Voicu Burtă a declarat că se află la Berlin, şi că nu ştie nimic despre audieri.

„Au fost percheziţii la locuinţa mea şi nu au găsit nimic. Nu ştiu nimic. Eu sunt la Berlin. Am zburat miercuri seara de pe Aeroportul Timişoara, împreună cu băiatul. Nu au ce să-mi facă, nu m-au chemat niciodată la audieri”, a declarat Burtă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările