
Ciorba de salată verde cu omletă, cu iz de afumătură şi aromă de usturoi este săţioasă şi uşor preparat. În Ardeal, ciorba e îmbogăţită cu slănină, şuncă sau cârnaţ, dar şi cu multe verdeţuri.
Ingrediente
- două-trei căpăţâni mari de salată verde,
- 100 g de afumătură tăiată în cubuleţe sau fâşii mici(slănină afumată, bacon sau cârnaţi)
- o ceapă mică
- un vârf de cuţit de boia de ardei dulce,
- 2 - 3 căţei de usturoi,
- 2 căni de lapte,
- 4 căni de apă,
- sare şi piper
- pentru omletă
- două linguri de ulei,
- 1 ou întreg 1 albuş,
- 1 lingură de făină,
- sare după preferinţă
pentru dresătura
- un gălbenuş,
- două, trei linguri de smântână, iaurt sau lapte,
- oţet sau suc de lămâie
- pătrunjel, mărar, ţelină şi leuştean
Modul de preparare:
Salata verde se spală bine în mai multe ape pentru a îndepărta impurităţile de pe frunze, după care se taie fâşii. Într-o tigaie se pune afumătura mărunţită şi se lasă să se topească la foc potrivit până când începe să se rumenească. Se adaugă apoi ceapa tocată şi se amestecă în continuare până când ceapa începe să se înmoaie. După ce ceapa s-a înmuiat, se adaugă boiaua de ardei.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: