FOTO VIDEO Cum o să arate şi de când îşi va deschide porţile cel mai modern aquapark din Oradea. Investiţia se apropie de 20 de milioane de euro

FOTO VIDEO Cum o să arate şi de când îşi va deschide porţile cel mai modern aquapark din Oradea. Investiţia se apropie de 20 de milioane de euro

Sezonul estival va aduce deschiderea unuia dintre cele mai moderne complexuri termale din vestul României, în valoare de aproape 20 de milioane de euro. Aquaparkul va rivaliza cu cele din străinătate. Complexul Nymphaea va avea şase corpuri de clădire şi şapte bazine exterioare pentru adulţi şi copii.

Realizarea Complexului Wellness Termal Nymphaea Oradea reprezintă un proiect important pentru Primăria Oradea. Acest obiectiv de investiţie este finanţat prin fonduri europene, respectiv prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

"Lucrările la acest proiect sunt în curs de execuţie şi estimăm că acest obiectiv va intra în funcţiune la începutul lunii mai a acestui an. Conform contractului de finanţare, Administraţia Domeniului Public ar urma să fie administratorul acestui activ, suntem în prezent în discuţii cu reprezentanţii ADP, dar există şi posibilitatea să găsim o formulă de preluare a unei expertize de la companii specializate în acest domeniu", a spus primarul Ilie Bolojan.

Edilul Oradei a anunţat că vor fi amenajate peste 400 de locuri de parcare, în acest sens fiind demarată procedura de expropriere a unor construcţii amplasate în zonă.

"Pe lângă parcarea care se amenajează aici, unul dintre proiectele pe care le rulăm este translatarea acelui drum, respectiv str. Codrilor către calea ferată. Am demarat procedura de expropiere a acelei construcţii care este amplasată exact în faţa aquaparcului. De asemenea, va fi amenajat un sens giratoriu la ieşirea de sub calea ferată, acolo unde este cantonul CFR, expropriat şi el, astfel ca accesul să se poată face în bune condiţii. Vor fi peste 400 de locuri de parcare în această traslatare de drum, care vor putea asigura spaţiu suficient pentru toţi cei care vor veni aici. Nu cred că vom putea realiza această lucrare de traslatare a drumului până la deschiderea aquaparcului, va fi un mic şantier acolo, dar sper ca undeva în mai -iunie atât aquaparcul, cât şi toate accesele din zonă să fie rezolvate", a spus primarul Ilie Bolojan.

Dacă Ştrandul Municipal avea o capacitate de 500 de locuri, Complexul Wellness Termal Nymphaea va dispune de 1.000 de locuri. Creşterea calităţii şi diversificarea serviciilor turistice de agrement şi wellness se va realiza prin introducerea unor noi funcţiuni specifice turismului termoludic: saună, masaj, hidroterapie, aromoterapie, înfrumuseţare

Unul dintre obiectivele importante ale proiectului este creşterea numărului de turişti în municipiul Oradea cu 30% în primii 3 ani după implementarea proiectului, dar şi reducerea totală a sezonalităţii prin construirea bazinelor acoperite, ce vor putea fi exploatate 12 luni pe an.

Proiectul prevede în total 12 bazine interioare, 6 bazine exterioare şi 10 aquatobogane. Totodată, complexul va fi dotat cu o parcare cu 311 locuri pentru autoturisme şi autocare.

 

 

Complexul Nymphaea 

Imagini din aceeasi galerie
  • Complexul Nymphaea 
  • Complexul Nymphaea 
  • Complexul Nymphaea 
  • Complexul Nymphaea 
  • Complexul Nymphaea 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: