Alertă la spirt! Mii de sticle cu spirt au fost retrase de pe piaţă

Alertă la spirt! Mii de sticle cu spirt au fost retrase de pe piaţă

Alcoolul sanitar a dus la decesul mai multor persoane

Spirt sanitar periculos. Este constatarea inspectorilor Direcţiei de Sănătate Publică Bihor care au efectuat mai multe analize în rândul mărcilor de spirt sanitar şi au descoperit că produsul  Alcofarm, o loţiune cosmetică folosită şi ca spirt sanitar, fabricat de firma Ady Trading SRL, din Năsăud, are o concentraţie de alcool metilic de peste 60.000 de grame pe hectolitru.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Problemele majore care sunt confirmate de rezultatul analizei sunt faptul că produsul nu avea inscripţionat pe etichetă substanţele componente şi faptul că nici un produs cosmetic comercializat nu trebuie să conţină alcool metilic”, se precizează în comunicatul emis de către

Direcţia de Sănătate Publică Bihor. În urma acestor rezultate au fost efectuate controale mixte în colaborare cu inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, la agenţi economici, depozite, distribuitori sau unităţi de desfacere.

Sesizarea inspectorilor DSP a venit după ce, numai de la începutul anului, 25 de bihoreni au murit intoxicaţi după ce au consumat spirt sanitar combinat cu alte produse.

Până ieri au fost retrase de pe piaţă 1.500 de flacoane de Alcofarm şi urmau să mai fie retrase încă 1.000. Controalele vor continua în toată ţara.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările