Vezi cât costă căldura la iarnă în Iaşi

Vezi cât costă căldura la iarnă în Iaşi

Centrala Electrică de Termoficare Iaşi

Valoarea facturilor la încălzire rămâne încă un mister pentru ieşeni. Oficialii Primăriei nu reuşesc nici în pragul iernii să identifice costul gigacaloriei care va fi plătit de populaţia abonată la Centrala Electrică de Termoficare în această iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Facturile la încălzire vor exploda la iarnă. Ieşenii vor plăti dublu la întreţinere

Cele 50.000 de familii racordate la sistemul centralizat de încălzire suportă în acest moment un cost de 185 de lei pe gigacalorie, care va fi majorat în maxim o lună, conform estimărilor Primăriei. Edilii oraşului au lansat un preţ al agentului termic de 320 de lei, care va fi suportat de ieşeni dacă municipalitatea nu va subvenţiona încălzirea pe timp de iarnă.

Facturi mai mari la căldură pentru ieşenii racordaţi la CET
Număr camere    februarie 2010    februarie 2011   februarie 2012 (la un cost al gigacaloriei de 320 de lei)
1 cameră                117 lei                 141,7 lei            243,2 lei
2 camere                207 lei                 228,5 lei            393,6 lei
3 camere                251,6 lei              277,5 lei            480 lei
4 camere                370 de lei            408 lei               704 lei

Factura la căldură, mister pentru ieşeni

Majoritatea familiilor din Iaşi s-au debranşat însă de la sistemul centralizat dee încălzire, de la începutul anului fiind înregistrate 2.200 de cereri în acest sens, şi şi-au instalat centrale termice. În cazul acestora, factura la gaz pentru un apartament de trei camere se ridică la 150 de lei într-o lună de iarnă, iar la curent, factura este de 100 de lei.

Ieşenii ales să-şi încălzească locuinţele şi cu panouri radiante care funcţionează pe curent electric. Acestea au avantajul de a reduce cheltuielile la întreţinere cu până la 30%. Astfel, la un apartament cu două camere în care sunt montate panouri radiante, factura la curent în mijlocul iernii se ridică la 220 de lei, care include şi consumul de la combină frigorifică, televizor şi maşină de spălat.Costurile de instalare pentru un apartament cu două camere sunt estimate la 5.000 de lei pentru patru panouri şi două boilere.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările