Un muncitor a murit şi alţi doi au fost răniţi după ce o maşină a căzut în groapa în care se remedia o defecţiune la apă

Un muncitor a murit şi alţi doi au fost răniţi după ce o maşină a căzut în groapa în care se remedia o defecţiune la apă

Maşina a fost scoasă cu un excavator din groapă. FOTO Ziarul de Iaşi

Incidentul grav s-a petrecut pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi joi, 17 octombrie. Şoferul unui Fiat a pierdut controlul volanului şi a intrat într-o groapă în care trei muncitori de la ApaVital remediau o avarie.

Maşina implicată în accident a fost scoasă cu excavator din groapă şoferul scăpând însă nevătămat. Potrivit autorităţilor, vehiculul a spulberat mai întâi doi muncitori, lovindu-l apoi foarte grav pe cel de-al treilea. La faţa locului a ajuns în scurt timp şi un echipaj medical care a încercat să-l resusciteze pe muncitorul grav rănit însă acesta nu a mai putut fi salvat. Decesul a fost declarat în jurul orei 15.30.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au demarat deja o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la producerea accidentului. Oamenii legii au spus că acul vitezometrului s-ar fi oprit la 85 de kilometri/oră.

Inspectoratul Teritorial de Muncă a început de asemenea o anchetă cazul fiind încadrat la accident de muncă. "A avut loc un tragic accident de circulatie care este de asemenea si un accident de munca. Trei angajati Apa Vital au fost accidentati in timp ce lucrau la izolarea unei conducte de apa. ITM va prelua cazul care se incadreaza la accident de munca colectiv", a declarat George Tanasievici, inspector sef la ITM.

La rândul lor, reprezentanţii ApaVital au menţionat că lucrarea respectică era împrejmuită de mai multe benzi care indicau faptul că în zonă se muncea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: