Un aparat important a fost donat celui mai mare spital de copii din Moldova. „Oricând poate fi vorba de copilul nostru”

Un aparat important a fost donat celui mai mare spital de copii din Moldova. „Oricând poate fi vorba de copilul nostru”

FOTO Asociaţia AMA - zâmbet de copil

Spitalul Clinic De Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, cel mai mare de acest tip din regiunea Moldovei, a primit joi, 4 aprilie, un turn laparoscopic de ultimă generaţie, care va uşura intervenţiile chirurgicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instrumentul a fost achiziţionat de asociaţia Ama- zâmbet de copil, ajutată de alte ONG-uri şi persoane fizice. Aparatul a fost pus în funcţiune chiar în aceeaşi zi, pentru că imediat după ce a fost primit a avut loc prima operaţie de apendicită.

„Oamenii dragi sufletelor noastre de la Asociaţia Culiţă Tărâţă au făcut posibilă realizarea visului nostru, acela de a dota Spitalul de Copii Sfânta Maria cu un turn laparoscopic de ultimă generaţie. Copiii sunt prioritatea noastră. Oricând un copil din zona Moldovei poate ajunge la Spitalul de Copii şi ne dorim să beneficieze de cele mai bune tratamente şi condiţii. Nu ştim niciodată ce ne rezervă viaţa, oricând poate fi vorba de copilul nostru”, au precizat reprezentanţii Asociaţiei Ama- zâmbet de copil, într-o postare de pagina de Facebook.

În urmă cu o săptămână, acelaşi ONG accepta să se alăture demersului părinţilor unui copil care a fost internat la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi şi care vor să cumpere acum un bronhoscop mobil, ce lipseşte din unitatea medicală şi care ar fi fost de mare folos şi în tratarea fiului lor.

Pe lângă cumpărarea unui bronhoscop mobil, asociaţia are în plan şi alte proiecte pentru spitalul ieşean printre care: dotarea şi modernizarea a două camere izolatoare sterile pentru secţia de oncologie, achiziţionarea unui criotom pentru secţia de anatomie patologică, mobilarea şi utilarea bucătăriei secţiei de oncologie, precum şi îmbunătăţirea celor trei saloane din secţia de toxicologie.

Citiţi şi:

Părinţii unui copil internat în Iaşi, decişi să cumpere ei, în locul statului, un aparat esenţial care lipseşte din spital. „Nu e normal aşa ceva“

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: