Test de cultură generală despre telefoanele mobile. Care a fost primul celular cu cameră foto

Test de cultură generală despre telefoanele mobile. Care a fost primul celular cu cameră foto

FOTO Shutterstock

Vă propunem un set de întrebări despre telefoanele mobile şi tehnologia din jurul acestora. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte întrebări aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Ce companie a realizat primul telefon mobil comercial? 
a) Nokia
b) IBM 
c) Motorola 

2. În ce an a apărut primul iPhone?
a) 2005
b) 2007
c) 2009

3. Din ce ţară provine gigantul Samsung?
a) Coreea de Sud 
b) Japonia 
c) China 

4. Cum se numeşte teama de a rămâne fără telefonul mobil, afecţiune din ce în ce mai întâlnită în rândul tinerilor?
a) Nomofobia 
b) Smartofobia 
c) Fonofobia 

5. Cine a lansat primul telefon cu camera foto?
a) Samsung 
b) Sharp 
c) Philips 

6. Cine a produs modelul 1100?
a) Motorola 
b) LG 
c) Nokia 

7. Cine a compus celebra melodie folosită ca ton de apel la celularele Nokia?
a) Schubert 
b) Francisco Tárrega
c) Gaspar Sanz 

8. Ce producător realizează cel mai vândut model de smartphone din 2018?
a) iPhone 
b) Xiomi 
c) Samsung

9. În ce an a fost lansată platforma Android?
a) 2002
b) 2007
c) 2010

10. În ce oraş îşi are sediu compania Ericsson?
a) Stockholm 
b) Osla 
c) Helsinki 

Răspunsuri corecte: 1 – c, 2 – b, 3 – a, 4 – a, 5 – b, 6 – c, 7 – b, 8 – c, 9 – b, 10 – a. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: