Test de cultură generală despre compozitori. Cum o chema pe soţia lui Mozart?

Test de cultură generală despre compozitori. Cum o chema pe soţia lui Mozart?

Test de cultură generală despre compozitori

Vă propunem un test de cultură generală despre mari compozitori ai lumii. Puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. În ce an a murit Beethoven? 
a) 1848
b) 1827
c) 1805
 
2. Cine a compus „Anotimpurile”?
a) Vivaldi 
b) Verdi 
c) Puccini 
 
3. În ce judeţ s-a născut George Enescu?
a) Neamţ 
b) Gorj 
c) Botoşani 
 
4. Cum o chema pe soţia lui Mozart?
a) Erica
b) Constanze
c) Maria Anna
 
5. În ce ţară s-a născut Verdi?
a) Franţa 
b) Italia
c) Germania 
 
6. Cine a compus opera Rigoletto?
a) Mozart
b) Bach 
c) Verdi 
 
7. Care dintre următorii compozitori a surzit în timpul vieţii?
a) Ceaikovski
b) Chopin 
c) Beethoven  
 
8. În ce oraş s-a născut Mozart?
a) Viena
b) Berlin 
c)   Salzburg 
 
9. În ce ţară a murit Ciprian Porumbescu?
a) România 
b) Franţa 
c)   Germania  
 
10. Cine a compus opera opera „Aida”?
a) Wagner
b) Mozart
c) Verdi 
 
Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – a, 3 – c, 4 – b, 5 – a, 6 – c, 7 – c, 8 – c, 9 – a, 10 – c. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: