UDPATE PSD Iaşi a decis: Ostaficiuc rămâne consilier local. Baronul Nichita a mutat scandalul stenogramelor într-un atac asupra presei şi iubitorilor de tei

UDPATE PSD Iaşi a decis: Ostaficiuc rămâne consilier local. Baronul Nichita a mutat scandalul stenogramelor într-un atac asupra presei şi iubitorilor de tei

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, împreună cu Marius Ostaficiuc

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, face mai multe declaraţii, vineri, despre problema stenogramelor apărute în presă din care reiese cum mâna dreaptă a edilului, Marius Ostaficiuc, şi-a convocat colegii pentru a-i instrui cum să saboteze un protest la adresa edilului.

UPDATE, ora 15.45:  Biroul Politic Judeţean al PSD Iaşi, întrunit astăzi, 4 octombrie, pentru a dezbate scandalul stenogramelor a hotărât să nu-l demită pe Marius Ostaficiuc din funcţia de consilier local. Au fost luate măsuri blânde: “Biroul politic al organizaţiei judeţene a PSD Iaşi a validat astăzi propunerea Biroului municipal al PSD de retragere din funcţia de vicepreşedinte a domnului Marius Ostaficiuc precum şi din cea de lider al consilierilor locali PSD”, se arată într-un comunicat al PSD Iaşi.

Primarul a spus că a fost preocupat de întâlnirea la care a participat în Franţa şi că „am auzit şi eu toate discuţiile, am asistat la distanţă mare, pentru că nu eram preocupat de ce se întâmplă la Iaşi. Am fost mai puţin preocupat de ce se întâmplă aici. Cu toate astea, prin telefon şi aşa mi-am dat seama despre porcăria ce s-a întâmplat“, a spus Nichita.

Principalele declaraţii:

Primarul Iaşiului a mai spus că, deşi nu va fi exclus din partid „Ostaficiuc o sa plătească, dar nu distrug partidul“. 

UPDATE Edilul a acuzat chiar şi pe jurnaliştii de la ziarul Adevărul, foşti sau actuali angajaţi, care ar avea interese în ceea ce priveşte centrul comercial Pallace şi care ar încerca să şantajeze Primăria Iaşi de sub administraţia Nichita.    

Primarul spune despre Călin Ciobotaru, cel care a făcut investigaţia şi a publicat stenogramele, că nu vrea decât să aducă injurii la adresa PSD Iaşi. „A venit la Ostaficiuc şi i-a spus că dacă mă toarnă şi va spune că noi le-am pus să ţină şedinţa, ei îl vor proteja“, a mai spus Nichita în cadrul conferinţei de presă. 

UDPATE Gheorghe Nichita susţine că Dănuţ Prisecariu, fostul patron al Tele M, ar fi în spatele acestor şantaje şi îl acuză pe acesta că face presiuni la adresa edilului.

Primarul Iaşiului a vorbit despre jurnaliştii care au avut mai multe acţiuni la adresa primarului şi pe care i-a acuzat de şantaj prin presă. „Opinia publică trebuie să ştie adevărul despre aceste tonomate de presă de doi lei, care şantajează şi care au început povestea de mult timp“, a declarat Nichita.

Trebuie să mobilizez organizaţia de partid, aşa că voi convoca o şedinţă şi voi discuta ce s-a întâmplat BPJ. Pare mai degrabă o greşeală a lui Ostaficiuc, care s-a trezit să se laude în faţa colegilor, mai ales cei tineri, să fie mai cocoşel. Nu uitaţi că eu l-am înlocuit pe Ostaficiuc cu Ivan, pentru că nu era pregătit. Sigur că în orice partid mare sunt şi trădători.

Cu protestele e o prostie.

Au fost mitinguri mari la Iaşi, de zeci de mii de oameni. În 2007, turlau ziarele naţionale afiliate PDL-ului, că vom face la Iaşi dezastru.

Colegii noştri plătiţi de deontologii de la Tele M şi BZI au mai înregistrat şi alte şedinţte. Tânărul a recunoscut că a fost mituit cu 500 de lei ca Tele M să îl protejeze şi să spună că este jurnalist.

Domul Dan Constantin Mâţă este preşedintele Partidului Mişcarea Populară din Iaşi, a fost membru de partid din PSD de la 7 iunie 2010. Acum a ajuns lider la partidul lui Băsescu. 

Tot scandalul a pornit atunci când mmai multe îngregistrăi au fost făcute publice din cadrul unei şedinţe din care reiese că vicele filialei municipale a PSD Iaşi a reuşit să genereze un scandal politic naţional. Marius Ostaficiuc le-a ordonat colegilor mai tineri să se infiltreze la un protest la adresa şefului său de partid, primarul Gheorghe Nichita, manipulând masele spre cel mai fierbinte subiect al propriului guvern: Roşia Montană.

Pe aceeaşi temă:

Cum pregătesc şefii PSD Iaşi infiltrarea la mitingul pentru tei şi discreditarea mişcării: „O să deviem subiectul către Roşia Montană“

STENOGRAME PSD Iaşi aruncă Roşia Montană în capul Guvernului Ponta

AUDIO Înregistrarea diversiunii vicelui PSD Iaşi. Ostaficiuc toarnă secretele partidului: deturnarea teilor spre Roşia, păcatele Mitropoliei şi hoţia lui Fenechiu

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările