Episcopia Romano-Catolică din Iaşi anunţă hirotonisirea a 17 diaconi

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi anunţă hirotonisirea a 17 diaconi

Catedrala Romano-Catolica din Iaşi FOTO Adevărul

La finalul acestei săptămâni, PS Petru Gherghel va hirotoni întru diaconat 17 diaconi, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00 din catedrala din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit preotului Cornel Cadar, dintre candidaţii la diaconat 15 sunt studenţi ai anului VI de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif“, un candidat este din Ordinul Fraţilor Capucini şi unul din Congregaţia „Şcolile de Caritate“ - Institutul Cavanis.

Aceştia vor fi hirotonisit întru diaconat de PS Petru Gherghel în solemnitatea Neprihănitei Zămisliri, care va avea loc vineri, 8 decembrie 2017, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00 din catedrala din Iaşi. La slujbă sunt invitaţi şi credincioşii.

„Ca pregătire pentru acest eveniment, în perioada 30 noiembrie - 7 decembrie, candidaţii la diaconat participă la o săptămână de exerciţii spirituale, ţinute la mănăstirea carmelită din Luncani, judeţul Bacău, de către pr. Ştefan Socaciu, paroh la Chişinău“, a declarat preotul Cornel Cadar.

Citeşte şi:
Industria care produce anual în Iaşi câte o „fabrică fără fum“. Care sunt punctele forte şi pericolele din acest domeniu
citeste totul despre: