Condamnat la filantropie. Un medic stâlcit în bătaie de un boxer şi-a iertat agresorul în schimbul a două fapte bune

Condamnat la filantropie. Un medic stâlcit în bătaie de un boxer şi-a iertat agresorul în schimbul a două fapte bune

Medicul Daniel Rusu, imediat după ce a fost lovit de Iulian Cosmei FOTO Adevărul

Gest de clemenţă din partea unui medic anestezist din Iaşi care a fost bătut de un fost boxer. Doctorul Daniel Rusu, din cadrul Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iaşi, a fost de acord să se împace cu agresorul său, Iulian Cosmei, în schimbul a două fapte bune, pe care acesta să le facă înainte de Sărbătorile de Iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecat la Iaşi pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe, Cosmei a fost de acord să ajute două persoane aflate în dificultate cu câte 1.000 de euro.

Boxerul a oferit banii încă de zilele trecute, miercuri, la Judecătoria Iaşi, magistraţii luând act de împăcarea părţilor şi dispunând încetarea procesului penal împotriva lui Cosmei.

Beneficiari ai banilor sunt o fetiţă paralizată la pat după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni şi un medic rezident grav bolnav, care are nevoie de bani pentru tratament.

Gest brutal al boxerului

Anestezistul Daniel Rusu a fost snopit în bătaie pe 19 august 2015, în jurul orei 14.30. Atunci, medicul, se afla în staţia de autobuz de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi discuta telefonic cu soţia sa, când un şofer nervos s-a supărat pe el că nu s-a ferit mai repede din faţa maşinii lui. Conducătorul, Iulian Cosmei (30 de ani), a coborât şi l-a lovit cu pumnul în faţă de mai multe ori, până ce medicul a căzut. Scenele violente s-au petrecut de faţă cu zeci de martori, unul dintre aceştia sunând la 112. La faţa locului a ajuns atât un echipaj de Poliţie cât şi unul al Ambulanţei. Rusu a ajuns la spital cu trei fracturi la nivelul oaselor feţei, potrivit actelor medicale depuse la dosar, respectiv baza orbitei, maxilarul şi osul zigomatic.  

Iulian Cosmei, care la acel moment se afla în perioada premergătoare nunţii, s-a întors după 10 minute să vadă în ce stare se afla medicul. Şi-a cerut scuze pentru ce făcuse, motivând că era nervos.
la trei zile după agresiune, medical a fost supus unei intervenţii chirurgicale de reconstrucţie a oaselor feţei, procedură în cadrul căreia s-au folosit şuruburir şi sârmă de oţel. În urma ami multor intervenţii, doctorul şi-a revenit şi s-a întors la muncă.

A fost nevoie de trei ani pentru ca anchetatorii din Iaşi să îl trimită în judecată pe Iulian Cosmei, care a recunoscut şi regretat fapta comisă în august 2015. Nici boxerul şi nici Rusu nu au vrut să comenteze public împăcarea din instanţă.

Două tinere bolnave, ajutate de boxer

„Clientul meu, domnul doctor Daniel Rusu, a înţeles faptul că rolul procesului penal nu este doar de a pedepsi vinovatul, ci şi de a preveni alte fapte sociale negative. În prag de sărbători l-am îndrumat pe domnul Cosmei să-şi îndrepte fapta social negativă cu alte fapte positive”, ne-a spus, în schimb, Sandra Grădinaru, avocata anestezistului. Aceasta a mai precizat că medicul i-a impus agresorului său să nu mai comită fapte ilicite pentru a-l ierta. 

Iulian Cosmei a demonstrat, ieri, în instanţă, că a achitat 1.000 de euro familiei Ana Mariei Tănasă, o fată de 18 ani, din comuna ieşeană Valea Lupului, care este paralizată la pat de trei ani după ce a fost lovită, în 2015, pe o trecere de pietoni, de un comisar de la Garda de Mediu. Cosmei a ajuns la adolescentă prin intermediul avocatului medicului Rusu, care o reprezintă şi pe Ana Maria. O colegă de breaslă de-a lui Daniel Rusu a fost ajutată cu aceeaşi sumă de Cosmei. Sabina Dorofte este un medic rezident la Iaşi care a fost diagnosticat cu tumoră cerebrală şi care are nevoie de ajutor pentru intervenţiile medicale.


Ana Maria Tănasă, una dintre tinerele ajutate, e paralizată la pat de trei ani. (Povestea sa, AICI)

„S-au bucurat mult atât Sabina Dorofte cât şi Ana Maria Tănase care, deşi nu poate vorbi şi este paralizată va beneficia de mai multe şedinţe de kinetoterapie din aceşti bani”, a mai spus Sandra Grădinaru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: