Cel mai important eveniment sportiv organizat în 2013 la Iaşi: Campionatul Mondial de Şah pentru Amatori

Cel mai important eveniment sportiv organizat în 2013 la Iaşi: Campionatul Mondial de Şah pentru Amatori

Un jucător mută o piesă pe tabla de şah FOTO wallpapers.free-review.net

Competiţia a fost programată la sfârşitul lunii aprilie, iar condiţiile de participare sunt suficient de relaxate pentru ca oricine să se poată înscrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Campionatul Mondial de Şah pentru Amatori 2013 va avea loc în perioada 21-30 aprilie la Sala Sporturilor din Iaşi. Sunt aşteptaţi în Capitala Moldovei în această perioadă sute de jucători din toată lumea, în condiţiile în care se poate înscrie în concurs orice jucător, indiferent de vârstă, care n-a depasit pragul de 2.000 puncte ELO, standardul internaţional folosit pentru diferenţierea jucătorilor profesionişti.

Până în acest moment, la campionatul mondial de şah pentru amatori de la Iaşi s-au înscris jucători de pe cinci continente.
America de Sud: Venezuela, Brazilia, Paraguay;
America de Nord: Statele Unite ale Americii, Mexic;
Africa: Nigeria, Africa de Sud, Uganda, Egipt;
Asia: Nepal, Dubai, Siria, India, Iran, Brunei, Emiratele Arabe Unite, Singapore, Malaezia, Noua Zeelanda;
Europa: Anglia, Suedia, Rusia, Turcia, Moldova, Bulgaria, Ucraina, Grecia, Georgia, Armenia, Franta.

Inscrierile continuă până pe 4 martie 2013. Evenimentul este organizat de Federaţia Mondială de Şah (FIDE), Federaţia Română de Şah, Primăria Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi, Direcţia de Sport şi Tineret Iaşi, Asociaţia Judeţeană de Şah Iaşi, CS Politehnica Iaşi, Palatul Copiilor Iaşi.

În luma mai 2012, Iaşiul a mai găzduit, la Sala Sporturilor, o competiţie de amploare internaţională, Campionatul Mondial de Şah Şcolar. În plus, titlul mondial al şahiştilor amatori a fost adjudecat în 2009 de ieşeanul Ştefan Pârlog, sportiv la CS Politehnica Iaşi, la evenimentul care a avut atunci în Grecia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările