Ce sunt unicornii în business şi unde au apărut cele mai multe astfel de afaceri de succes în ultimul an

Ce sunt unicornii în business şi unde au apărut cele mai multe astfel de afaceri de succes în ultimul an

Mulţi antreprenori caută o idee care să devină un unicorn

Deşi denumite după fiinţe mitologice, unicornii din lumea de business sunt cât se poate de reali, iar numărul lor creşte de la un an la altul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Visul oricărui antreprenor din high tech, un unicorn este o afacere pornită ca un startup care reuşeşte să depăşească valoarea de un miliard de dolari. Potrivit World Economic Forum, în 2017, numărul noilor unicorni a ajuns la 57. Printre aceste companii se află Reddit sau Quora, dar cea mai mare creştere a înregistrat-o startup-ul Toutiao din China, care a ajuns la valoarea de 20 de miliarde de dolari.

De altfel, potrivit analizei World Economic Forum, pe locul al doilea ca valoare se află tot un inorog din China, Lianjia.com, cu o valoare de 6 miliarde de dolari, iar pe locul al treilea este o firmă din SUA, Outcome Health, iar următoarele două locuri revin tot Chinei. Abia pe locul şase se află un „unicorn“ din Europa, respectiv Marea Britanie, Cotab Research, cu o valoare de 3,5 miliarde de dolari.


* sursa World Economic Forum


Cele mai multe afaceri de acest fel sunt din SUA, respectiv 32, 18 sunt din China, 4 din Marea Britanie şi câte una din Emiratele Arabe, India şi Indonezia. Chiar dacă unele firme reuşesc să ajungă la acest statut de „unicorn“, nu toate se pot menţine şi au capacitatea de a creşte ulterior. Numărul „unicornilor“ apăruţi în ultimii ani a variat de la 5, în 2009, până la 81 în 2015. Printre startup-urile de succes s-au aflat Tesla în 2010, Airbnb în 2011, Pinterest în 2012 sau Uber în 2013.

Citeşte şi:

Al treilea cel mai mare angajator al Iaşiului împarte profitul. La cine se duc cei mai mulţi bani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: