Banii pentru biserici, printre care şi cea din cartierul deputatului Fenechiu, contestaţi în şedinţa de Consiliu Local Iaşi

Banii pentru biserici, printre care şi cea din cartierul deputatului Fenechiu, contestaţi în şedinţa de Consiliu Local Iaşi

Noul Consiliu Local Iaşi

Includerea a şapte biserici pe lista celor care beneficiază de finanţare pentru lucrări de la bugetul local a fost aprobată după discuţii aprinse.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consilierul PDL Gabriel Grigore a cerut explicaţii privind modul în care şapte biserici, printre care şi cea din cartierul I.C.Brătianu din Bucium construit de firmele deputatului Relu Fenechiu, au fost selectate pentru a beneficia de bani publici de la bugetul local.

"Biserica Ortodoxă are profit, iar noi, cu un buget pe minus contribuim cu bani. Corect ar fi să aloce şi Biserica bani pentru aceste lucrări. Având în vedere în vedere unele declaraţiile din campania electorală, mi se pare că aceşti bani vin ca o recompensă pentru «sprijinul» acordat în campanie", a spus consilierul local.

Bani publici pentru biserica din cartierul lui Relu Fenechiu

Reprezentanţii Primăriei au precizat că bisericile au fost aprobate, în prealabil, de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, iar proiectul a fost votat cu majoritate. Nu au fost stabilite sumele ce vor reveni celor şapte biserici, ci vor fi alocaţi bani în funcţie de solicitări şi de fondurile disponibile la buget.

UPDATE Proiectul pentru parcarea subterană de lângă Teatrul Naţional, stârneşte din nou controverse FOTO

"E frumoasă politica. Am început să ne certăm de la credinţă. Lista cu bisericile care primesc bani de la buget a fost aprobată la începutul anului, iar acum am mai adăugat şapte. Mitropolia are buget separat de parohii. Daca Mitropolia are bani, ei pleacă pentru investiţii. Parohiile sunt sărace, ne roagă chiar enoriaşii să dăm bani pentru biserici", a spus primarul Gheorghe Nichita.

Consilierii au aprobat joi şi o rectificare de buget prin care la capitolul cultura, recreere şi religie au mai alocat 2 milioane de lei.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: