Aventura femeii care a traversat România cu tractorul a ajuns la final. 10 judeţe în 55 de zile cu bijuteria roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: USAMV Iaşi
FOTO: USAMV Iaşi

Aventura femeii a început în luna mai şi s-a încheiat pe data de 10 iulie, la Universitatea de Ştiinţe ale Vieţii din Iaşi.

Patricia Pop, prima femeie care a traversat România cu tractorul a ajuns la Universitatea de Ştiinţe ale Vieţii „Ion Ionescu de la Brad”, aici fiind finalul aventurii pe care a trăit-o în ultimele 55 de zile. 

Femeia a fost întâmpinată la linia de finish de zeci de curioşi şi studenţi ai universităţii, care au aşteptat-o cu pâine şi sare, în mod tradiţional. 

Patricia Pop a traversat, începând cu data de 17 mai, 10 judeţe, începând de la Tulcea şi trecând prin Brăila, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi. 

Bijuteria roşie, de 240 de cai putere, care are o valoare de peste 150.000 de euro, nu a avut nicio problemă şi s-a comportat exemplar în timpul călătoriei. 

„Am sprijinit această iniţiativă unică pentru că Agricultura este cel mai important motor al economiei româneşti, agricultura este cea mai importantă industrie din lume. Împreună am dorit să promovăm valorile adevărate, să facem cunoscute poveştile de succes, să vedem soluţii, idei, investiţii inteligente şi bineînţeles, să cunoaştem oamenii harnici şi valoroşi care stau în spatele poveştilor de succes”, a declarat Denis Ţopa, decanul Facultăţii de Agricultură. 

Patricia Pop a declarat la sosire că a întâlnit fermieri care au spus că România este frumoasă, dar nu este gospodărită de oameni cu simţ patriotic.  

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Adevărul despre două dintre cele mai celebre bătălii ale românilor. De ce s-a retras Mihai la Călugăreni

Regatul păsărilor. Paradisul ascuns din nordul României

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite