Îndemnul optimist al unui medic. Care sunt cele zece motive ca să nu ne temem de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic ieşean îndeamnă la optimism şi prezintă zece motive pentru care nu ar trebui să ne temem de coronavirus. Mesajul medicului este să fim conştienţi că acest virus există şi reprezintă „o enormă problemă medicală, politică, socială şi economică", dar că „lumea intreagă nu a avut niciodată resurse medicale mai bune de a lupta cu un patogen.”

Dr. Monica Holicov, medic la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi, le transmite românilor să fie optimişti, dar conştienţi că acest virus există şi reprezintă „o enormă problemă medicală, politică, socială şi economică". Medicul ieşean a prezentat pe pagina sa de Facebook 10 motive pentru care nu trebuie să ne temem de coronavirus. 

Astfel, potrivit medicului Monica Holicov, nu ar trebui să ne temem de coronavirus pentru că:

1. 95% din pacientii infectati s-au vindecat. Deşi există o multime de accidente aviatice, toată lumea călătoreşte cu avionul.

2.În cele mai multe cazuri, simptomele gripei date de coronavirus sunt uşoare şi de multe ori asimptomatice.

3.Mortalitatea este mică (aproximativ 1- 5%).

4.Dacă ne îmbolnăvim totuşi, trebuie să mai avem şi alte boli ca să reuşim să şi murim.

5.Deja cunoaştem acest virus din punct de vedere genetic. Când a apărut HIV-ul în 1980 a fost nevoie de 2 ani ca savanţii să-l identifice.

6.Putem deja detecta prezenţa lui în organismul uman atât prin antigen, cât şi prin anticorpi.

7.Ştim deja că nu este un virus foarte rezistent, din moment ce apa şi săpunul sunt suficiente pentru dezinfecţia mâinilor, iar soluţiile pe bază de alcool, clor sau apă oxigenată îl distrug pe suprafeţe.

8.Suntem deja siguri că imunitatea noastră naturală îl poate distruge, fără a fi nevoie de medicamente care nu s-au inventat încă.

9.Cunoaştem că e imposibil să te contaminezi trecând pe lângă cineva infectat pe stradă, pentru infectare fiind necesară o expunere suficient de mare prin contact prelungit cu o persoană bolnavă..dovadă fiind numărul mare de doctori şi personal medical care s-au îmbolnăvit.

10.S-a văzut deja cum carantina draconică şi statul în casă nu a scăzut şi numărul morţilor, acesta fiind chiar mai mare în ţările cu limitare severă a interacţiunii sociale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite