În jur de 100 de persoane s-au adunat în centrul Iaşiului pentru a protesta faţă de OUG privind graţierea

În jur de 100 de persoane s-au adunat în
centrul Iaşiului pentru a protesta faţă de OUG privind graţierea

Ieşenii s-au adunat în Piaţa Unirii FOTO Facebook/ Alex Drifter

Un protest spontan a izbucnit miercuri seara, în centrul municipiului Iaşi, în contextul publicării spre dezbatere publică a proiectelor promovate de Ministerul Justiţiei privind graţierea şi modificarea legislaţiei penale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protestul organizat la Iaşi a demarat în urma unui apel pe Facebook, iniţiatorii fiind nemulţumiţi de proiectul privind graţierea demarat de către Ministerul Justiţiei în cursul zilei de miercuri. 

Oamenii care s-au adunat în centrul Capitalei Moldovei sunt nemulţumiţi de intenţiile Guvernului PSD, în opinia lor legislaţia urmând a fi adoptată pentru a îngreuna anchetele judiciare împotriva corupţilor.

"Ne strângem la Piaţa Unirii începând cu ora 18:00. Dacă suntem puţini, vă rog, nu plecaţi. Oricât de puţini, suntem importanţi. Democraţia nu se sfârşeste cu votul şi instalarea unora la putere. E mult de apărat şi împreună putem să o apărăm", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Proteste similare au loc şi în alte oraşe ale ţării, printre care Bucureşti şi Cluj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: