28 de kilograme de pietre preţioase care ar putea avea o vechime de sute de milioane de ani, descoperite la frontieră

28 de kilograme de pietre preţioase care ar putea avea o vechime de sute de milioane de ani, descoperite la frontieră

FOTO: ITPF Iaşi

Pietrele erau ascunse de către şofer în bordul maşinii, în portiere, dar şi în roata de rezervă, au transmis autorităţile.

Ştiri pe aceeaşi temă

O persoană de cetăţenie turcă a fost prinsă la frontiera României cu Republica Moldova încercând să introducă în ţară aproape 28 de kilograme de chihlimbar, o piatră socotită preţioasă încă din timpurile preistorice, care este folosită la bijuterii sau ca obiect de cult. De exemplu, unele bijuterii din chihlimbar care s-au păstrat din Egiptul antic, au o vechime de peste 6.000 de ani, iar vârsta chihlimbarului este apreciată la circa 260 de milioane de ani.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 55 de ani, conducând un autoturism înmatricul  Bulgaria. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei. Cu această ocazie echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în roata de rezervă, în portiere şi în bordul autoturismului, cantitatea de 27,8 kg de şiraguri de mărgele de culoare galben-maroniu, transparente, presupuse  a fi din chihlimbar”, arată reprezentanţii ITPF Iaşi.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor, în vederea confiscării şi expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea şi valoarea lor. Totodată  şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările