Vijeliile au făcut pagube în oraş: străzi inundate, acoperişuri smulse de vânt, copaci doborâţi şi maşini avariate

Vijeliile au făcut pagube în oraş: străzi inundate, acoperişuri smulse de vânt, copaci doborâţi şi maşini avariate

Vijelii în Deva. FOTO: Daniel Guţă. ARHIVĂ.

Acoperişurile de pe două blocuri din municipiul Deva şi mai mulţi copaci s-au prăbuşit în urma unei furtuni puternice care a durat doar câteva zeci de minute.

Ştiri pe aceeaşi temă

O ploaie torenţială transformată în furtună a provocat pagube în municipiul Deva. Joi seara, în numai câteva zeci de minute, mai multe străzi din municipiu au fost inundate, acoperişurile de tablă ale unor blocuri s-au prăbuşit, smulse de vânt, iar copacii au fost doborâţi.

„În urma fenomenelor meteo periculoase caracterizate de ploi însemnate şi vijelii două acoperişuri de bloc, de pe străzile Cioclovina şi 1 Mai au fost dislocate de vânt. Elementele din structura acoperişurilor nu au rănit oameni. Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, fără a genera pagube. Două autoturisme au fost avariate. Pompierii deveni au intervenit cu motofierăstraie pentru fragmentarea copacilor şi pentru degajarea elementelor din acoperişuri”, a declarat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Scene revoltătoare în Retezat, locul de vis batjocorit de turiştii de picnic. „Astfel de (ne)oameni nu au ce căuta în parc”

Imagini tulburătoare din Poiana Pelegii, din Parcul Naţional Retezat, au fost publicate de un hunedorean. Secvenţele arată sacii de gunoaie şi mizeria lăsată în urmă de aşa-zişii iubitori ai muntelui, dar şi modul emoţionant în care o fetiţă de opt ani a vrut să protesteze faţă de comportamentul turiştilor.

Prăpădul naturii în cetăţile dacice. Cum sunt distruse accelerat cele mai faimoase vestigii antice ale poporului român

Furia naturii a lăsat urme adânci peste cele mai vizitate locuri istorice din Hunedoara. Monumentele-emblemă s-au degradat continuu în ultimii ani, fără ca autorităţile să ia măsuri pentru conservarea sau reabilitarea lor. Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei au avut cel mai mult de suferit.

VIDEO Şoseaua „înghiţită” de vegetaţie a ajuns pericol pentru şoferi. Ce riscuri sunt pe drumul din Ţinutul Pădurenilor

Autorităţile nu au reuşit să rezolve până în prezent problemele apărute pe drumul judeţean Hunedoara – Govăjdia, o şosea pe cât de spectaculoasă pe atât de periculoasă pentru şoferi din cauza gropilor şi denivelărilor, dar mai ales a vegetaţiei luxuriante de pe marginile ei.

 

citeste totul despre: